İşçinin bayramı PKK şovuna döndü

DİSK, KESK, TMMOB, TTB, CHP ve HDP'nin İstanbul Bakırköy'de yaptığı 1 Mayıs etkinliği ise PKK propagandasına dönüştü. Kutlama alanındaki kürsünün önü PKK flamaları ve Abdullah Öcalan posterleri ile donatıldı. Polis, Öcalan posteri, PKK ve PYD flamalarını alana sokmak isteyen HDP'li gruba müdahale etti. 1'i polis, 2 kişinin yaralandığı olaylarda 2 kişi gözaltına alındı. Kürsüden okunan ortak bildiride ise asker ve polisin Güneydoğu'da yürüttüğü operasyonlar hedef alındı. Açılım sürecine geri dönülmesi talebi dillendirildi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü etkinlikleri İstanbul Bakırköy'de terör örgütü PKK'nın propagandasına dönüştü.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB, CHP ve HDP'nin çağrı yaptığı Bakırköy'deki pazar alanında kurulan kürsünün en önünde PKK,YPS, YPG ve YDG-H flamaları ile Abdullah Öcalan posterleri dalgalandırıldı.

Bakırköy'de toplanmalar sabah saatlerinde başladı. Yoğun güvenlik önlemi alan polisler, PKK ve Öcalan flamalarına izin vermedi.

HDP kortejinde bulunan iki kişi kaçak olarak içeriye soktuğu Öcalan flaması ile birlikte PKK sloganları attı.

Yürüyüş başladı ve ikinci kontrol noktasına gelindi. Polis, HDP kortejinin taşıdığı yasadışı posterlere izin vermedi.

HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ ve HDP'li Sebahat Tuncel de gerginliğin yaşandığı noktaya geldi.

Polis geri adım atmayınca HDP kortejinden polislerin üzerine flamalar atıldı. Bunun üzerine polis HDP'li gruba müdahale etti. 1'i polis iki kişinin yaralandığı olaylarda 2 kişi gözaltına alındı.

Müdahalenin ardından HDP'li Tuncel, PKK ve Öcalan flamalarının içeri alınmasını istedi.

Ancak polisin tavrı değişmedi.

Polisin tüm müdahalelerine rağmen içeriye sokulan PKK, PYD, YDG-H, YPS ve Abdullah Öcalan posterleri kürsünün en önündeki yerini aldı.

Yasadışı bütün flamaların açıldığı kutlama alanında, sadece 1 kaç tane Türk Bayrağı vardı.

Miting konuşmlarında kürsüye önce DİSK Başkanı Kani Beko ardından da KESK Başkanı Lami Özgen çıktı. Özgen, açılım sürecine geri dönülsün talebinde bulundu.

Mitingde okunan ortak bildiride Güneydoğu'da teröre karşı yürütülen mücadele hedef alındı.

Haber: Deniz Adalı

ulusalkanal.com.tr

# chp # pkk # hdp # disk # kesk # 1 mayıs # TTB