''Meşru'' HDP Anayasa'nın ilk 4 maddesini hedef aldı

Millet ittifakının yolunu açtığı sözde "Kürt sorunu" tartışmasında PKK'nın siyasi uzantısı HDP ağzındaki baklayı çıkardı. PKK'nın taleplerini sıralayan HDP'li Vekil İmam Taşçıer, Anayasanın ilk 4 maddesini hedef aldı. Taşçıer, "Anayasanın ilk dört maddesi değiştirilmezse, Kürt sorunu tartışılamaz" dedi. HDP'li Ahmet Türk ise Kürt sorunun çözümü için Öcalan, Demirtaş ve tutuklu HDP'liler serbest bırakılması gerektiğini savundu.

''Meşru'' HDP Anayasa'nın ilk 4 maddesini hedef aldı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kürt sorununun mecliste çözüleceğini söyledi.

HDP'li vekil, anayasanın ilk dört maddesi değişmezse, Kürt Sorunu'nun tartışılamayacağını söyledi.

Anayasanın ilk dört maddesi hedef alındı, bu maddeler değişmeden Kürt sorununun tartışılamayacağını söylendi. Hatta, sözde Kürt Sorunu'nun çözümü için Öcalan, Demirtaş ve tutuklu HDP'lilerin serbest bırakılması istendi.

Millet İttifakı'nın önünü açtığı ve çözümü için de meşru ilan ettiği sözde Kürt sorunu tartışmasında HDP'den yeni bir hamle geldi.

HDP'li Vekil İmam Taşçıer, ilk 4 madde değiştirilmez ve bazı kanunlardaki çekinceler kaldırılmazsa, Kürt sorunu tartışılamaz" ifadelerini kullandı.

HDP'li vekil sorunun muhatabının PKK elebaşı Abdullah Öcalan, çözüm yerinin de Meclis olduğunu savundu.

Bir skandal açıklama da HDP'li Mardin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Türk'ten geldi. Türk, “Kürt sorununun” çözülmesi için Öcalan, Demirtaş ve diğer tutuklu HDP’lilerin serbest bırakılması gerektiğini savundu.

Sözcü'ye konuşan HDP'li Türk, Anadilde eğitim talebinde de bulundu."Ana dil konusunda elbette ki hassasiyetleri vardır, bir dilin yok olması konusunda suskun kalamazsınız. Bu dilin yaşayabilmesi için olanaklar sağlanmalıdır. "ifadelerini kullandı.

Türk, Millet ittifakıyla ilgili gizli ittifak önerisi de yaptı. "Biz seçim ittifakı arayışı içinde değiliz, HDP kendi kimliğiyle seçimlere girer ama demokrasi için bir ittifakın içinde yer almak konusunda da kapıları açıktır." dedi.

# hdp # öcalan # anayasa # demirtaş