Fethi Sekin davasında tutuklu sanığa tahliye

Şehit polis memuru Fethi Sekin, İzmir Adliyesi’nde PKK’lı teröristlere karşı korkusuzca mücadelesiyle hafızalarımıza kazındı. 5 Ocak 2017’de yaşanan saldırıya ilişkin ilk duruşma İzmir 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davanın tek sanığı olan tutuklu İsa Zorlu’nun tahliyesine karar verildi. Acıdır ki, 15 ayın sonunda etkin bir soruşturma yürütülmediği ortaya çıktı.

Türk milleti, polis memuru Fethi Sekin’i bu görüntülerle hafızasına kazıdı.

5 Ocak 2017 tarihinde PKK’lı teröristlerin İzmir Adliyesi’ne yapacakları kapsamlı saldırı Fethi Sekin’in kahramanlığı ile önlenmişti. İşte o davanın ilk duruşması İzmir 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya tek sanık olan tutuklu İsa Zorlu, mağdur müştekiler ve avukatlar katıldı. Sekin ailesi duruşmaya katılmadı, şehit adliye memuru Musa Can'ın kızı da müşteki sıfatıyla duruşmada yerini aldı.

15 aydır tutuklu olan İsa Zorlu, saldırıda kullanılan otomobilin sahibi Abdulkahar Karasaç ile irtibatlı olmakla suçlanıyordu. İddiaları reddeden sanık Zorlu, inşaat mühendisi olduğu için harita mühendisi olan Abdulkahar Karasaç ile telefon görüşmeleri olduğunu savundu.

Önce savcı sanığın tahliyesi talep etti ardından da mahkeme adli kontrol şartı uygulayarak İsa Zorlu’nun tahliyesine karar verdi.

Olayda ağır yaralanan Vatan Partisi Konak İlçe Başkanı Avukat Bülent Karagöz’ün avukatı Müjdat Pehlivan soruşturmanın etkin yapılmadığını söyledi.

Sanık İsa Zorlu duruşmada saldırıdan 4 gün önce yurt dışına kaçan olayın baş faillerinden Abdulkahar Karasaç’ın irtibatlı olduğu kişilerin isimlerini verdi. 15 aylık süreçte bu isimler ile ilgili de hiçbir soruşturma yapılmadığı ortaya çıktı.

Abdulkahar Karasaç’a otomobil satan bylock iddiasıyla başka bir soruşturma kapsamında tutuklu olan Kürşat Arslantürk’ün de bu dosyada sanık olmaması dikkat çekici.

Türkiye Barolar Birliği ile İzmir Barosu Başkanlığı’nın mahkeme sunduğu müdahillik talebi reddedildi.

HABER: UFUK AKKAYA KAMERA: AKIN KARA

ulusal.com.tr

# fethi sekin