Fidel Castro: ABD'ye güvenmiyorum!

Küba devriminin lideri Fidel Castro, Amerika ile ilişkilerin normalleşmesi süreci ile ilgili ilk kez konuştu. Castro, "Amerika'nın politikalarına güvenmiyorum, ama bu barışçı çözümü reddettiğim anlamına gelmez" dedi.

Fidel Castro: ABD'ye güvenmiyorum!

Küba devriminin 88 yaşındaki lideri Castro, Amerika ile ilişkilerin normalleştirilmesi ile ilgili uzun süredir koruduğu sessizliğini bozdu.

Castro, Havana Üniversitesi öğrenci federasyonuna yazdığı mektupta, Amerika'nın politikalarına politikasına güvenmediğini belirtti. Mektup, Komünist Parti gazetesi Granma’da da yayımlandı.

"Ne Amerika politikasına güveniyorum ne de onlarla iki çift laf ettim" diyen Castro, bu düşüncesinin barışçı çözümü reddetiği anlamına da gelmediğini kaydetti. Fidel Castro mektubunda, “Daima dünyadaki tüm insanlarla, siyasi hasımlarımız da dahil olmak üzere, dostluk ve işbirliğini savunacağız” diye yazdı.

1961'den bu yana kesili olan Küba-ABD ilişkileri mahkum takası ile normalleşme sürecine girmiş; Amerika, Küba’ya 1960’tan bu yana uyguladığı ambargoları, Aralık ayı sonunda sehayat ve mali alanda hafifletmişti.

ulusalkanal.com.tr

# Fidel Castro # ilk kez konuştu