Erdoğan böyle bir başbakan istiyor

28 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı görevine başlayacak olan Başbakan Erdoğan, koltuğunu devredeceği aday için 3 koşul belirledi. Erdoğan, yeni Başbakanın "açılım sürecini sürdürmesi ve yeni anayasa için partiyi 2015 seçimlerine güçlü şekilde götürebilmesini" istiyor. Üçüncü koşul da pararlel yapı ile mücadele...

Erdoğan böyle bir başbakan istiyor

Cumhurbaşkanlığı'na seçilen Tayyip Erdoğan, halefi için koşullarını belirledi. Erdoğan'ın 3 şart öne çıktı. İlk ikisi açılımı ve yeni anayasa. 3. şartı ise paralel yapı ile mücadele...

Erdoğan bu şartları, partisinin Merkez Karar Yürütme Kurulu'nda açıkladı. Bu kapsam da MKYK üyelerinden zarf içinde yeni genel başkan önerileri aldı. O zarfların içinden Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu, Bülent Arınç ve Ali Babacan'ın isimleri çıktı. Gül'ün önü 2015'teki olağan kongreye kadar kesildi.

Öncelikli şart açılım. Tayyip Erdoğan, yeni genel başkanın açılımı ileri aşamalara taşıma kararlılığı olmasını istiyor.

İkinci koşul da yeni anayasa.

Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra yaptığı balkon konuşmasında da yeni anayasa vurgusu yaptı. Erdoğan, halefinin "yeni anayasa" yapımı konusunda da aktif olmasını istiyor.

Üçünkü kriter de devlet içinde devlet olan Fethullah Gülen örgütüne yönelik sürdürülen mücadelenin devam etmesi. Erdoğan, yeni genel başkanın partiyi 2015'te yapılacak olağan kongreye, bu kriterlerle götürmesini istiyor. Bu çerçevede de Ahmet Davutoğlu'nun adı öne çıkıyor.

ulusalkanal.com.tr

# karar # erdoğan # yeni anayasa # açılım # paralel yapı