Bakan Selçuk'tan 'Kısa Çalışma Ödeneği' açıklaması

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, en düşük emekli maaşının bin 500 liraya çıkartılacağını açıkladı. Toplumun en alt kesimine 2 milyar liralık yardım dağıtılacağını açıklayan Selçuk, Kısa Çalışma Ödeneği ve telafi çalışmasını devreye soktuklarını belirtti.

Bakan Selçuk'tan 'Kısa Çalışma Ödeneği' açıklaması

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, çalışma hayatıyla ilgili alınan tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı Editör Masası’na konuşan Bakan Selçuk, Nisan ayında en düşük emekli maaşlarının bin 500 liraya çıkartılacağını açıkladı.

Kamu işçi alımlarında başvuruların İŞKUR sayfasından yapılmasını isteyen Selçuk, “SGK’nın birçok hizmetine dijital ortamda ulaşılabiliyor” diye konuştu.

Bakan Selçuk ayrıca sosyal yardımlaşma dayanışma vakıfları aracılığıyla ihtiyaç durumuna bağlı olarak 2 milyar liralık yardımı acilen dağıtacaklarını belirtti.

Selçuk, hem işçiye hem işverene destek için Kısa Çalışma Ödeneği ve telafi çalışmasını devreye soktuklarını anlattı.

Kısa Çalışma Ödeneği, işyerindeki çalışma sürelerinin tamamen veya kısmen durdurulması hallerinde, sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulama.

Telafi çalışması ise, kaybedilen çalışma süreleri için işçiye yaptırılacak bir çalışma türü.

ulusal.com.tr

# Zehra Zümrüt Selçuk # Kısa Çalışma Ödeneği