Sözlü saldırıya pijama uzlaşması

Çorum’da bir hemşire hasta yakınının sözlü saldırısına maruz kaldı, beyaz kod vererek adli mercilere şikâyette bulundu. Ardından ise 200 hastaya pijama alması karşılığında zanlıyla arabulucu yöntemiyle uzlaşarak affetti.

Sözlü saldırıya pijama uzlaşması

Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli hemşireNeşe Aygün, 2018 yılının nisan ayında, bir hasta yakınının sözlü saldırısına maruz kaldı.

Beyaz kod vererek zanlıdan şikayetçi olan hemşire Aygün, soruşturmanın ardından zanlıyla arabulucu vasıtasıyla uzlaştı.

Arabuluculuk görüşmelerinde zanlının 100 erkek, 100 kadın pijama takımı alması karşılığında davadan vazgeçeceğini belirten Aygün ile zanlı arasında anlaşma sağlandı.

Aldığı örnek karar ile farkındalık yaratmayı hedefleyen Neşe Aygün, sağlıkta şiddetin de bir an evvel son bulmasını diledi.

Öte yandan Hemşire Neşe Aygün’ün örnek davranışı hastane yönetiminden de büyük takdir topladı. Başhekim Profesör Doktor Mesut Sezikli tarafından Aygün’e teşekkür belgesi takdim edildi.

# sağlık # çorum # şiddet # arabulucu # hemşire # uzlaşma # Hitit Üniversitesi # Hasta yakını # Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi # Beyaz kod # sağlıkta şiddet # pijama # Hitit Üniversitesi Çorum # hemşire saldırı