Müzik emekçilerine destek adımı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müzik emekçilerine 3 bin lira destek yapacağını duyurdu. Ancak müzisyenlerin bir sorunu var. O da sigortalı olmayışları. İşte bu noktada çoğu emekçi desteklerden faydalanamıyor. Sanatçılar ise ''Yasaklar eşit dağıtılmalı, destek değil serbestlik istiyoruz'' diyor.

Müzik emekçilerine destek adımı

Koronavirüs salgını sürecinde iş kaybı yaşayan müzisyenler için Kültür ve Turizm Bakanlığı destek kampanyası adımı attı.

''Müzik Susmasın'' adlı kampanya kapsamında Haziran ayında da 3 bin TL ödeme yapılacağı açıklandı. Müzisyenlerin para yardımı almak için bir video hazırlaması gerekiyor. Videolarda ses sanatçıları şarkı söylüyor, müzisyenler de müzik aletlerini çalıyor.

Ancak duyurulan son destek paketinden yararlanmak için bir önceki destek paketine başvurmuş olunması şartı var. ''Müzik Susmasın'' projesinin ikinci maddi desteği olan 3 bin TL tek seferlik verilmek üzere sanatçılara dağıtılacak.

Onlar için en büyük sorun sigortasız olmak. Bu süreçte örgütlenmenin ve sendikalaşmanın önemi bir kez daha ortaya çıktı.

Türkiye Sanatçılar Birliği Genel Başkanı Murat Demirbaş, müzisyenlerin sigortalı olması gerektiğini vurguladı.

Ulusal Kanal yayınına bağlanan Sanatçı Sevcan Orhan şartların eşit dağılması gerektiğini belirtti.

Keman Virtüözü Cihat Aşkın da ''yardım değil serbestlik istiyoruz'' dedi:

# tiyatro # müzik # müzisyen # emek # Kültür # kültür ve turizm # sanat # emekçi # Müzik Susmasın