14 gündür iş nöbetindeler

İzmir'in Menemen İlçe Belediye Başkanlığı'nın CHP'den AK Parti'ye geçmesiyle 660 belediye çalışanı iş başı yapamadı. 14 gündür mesaiye başlayamayan işçiler AK Parti ile CHP arasındaki yetki krizi nedeniyle mağdur olduklarını söylediler.

14 gündür iş nöbetindeler

Haber: Özgür Doğu Saymaz - Kamera: Samet Can Kocagür

İzmir'in Menemen İlçe Belediyesi'ndeki başkanlık CHP'den AK Pati'ye geçti ama kriz bitmedi. CHP'den seçilen Serdar Aksoy'un yolsuzluktan tutuklanmasının ardından başkanvekilliği önce CHP'ye sonra'da AK Parti'ye geçti. Bu süreçte belediye emekçileri mağdur oldu.

Tartışma idare mahkemesinin başkanvekilliği kura çekimini iptal etmesiyle başladı. İlk kuradan CHP'li Deniz Karakut çıktı. Bunun üzerine Menemen Belediye Meclisi ilk toplantıda Karakurt'a META-SU ve MENAŞ şirketlerini yönetme yetkisini verdi.

Ancak bir süre sonra usul hatası nedeniyle idare mahkemesi başkanvekilliği kura çekimini iptal etti. Yeniden kura çekildi ve belediye başkanvekilliği AK Parti'ye geçti. Bu kezse Belediye Meclisi, Ak Partili Başkanvekili Aydın Pehlivan'a META-SU ve MENAŞ şirketlerinin yönetmesi yetkisini devretmedi. İşte kriz de bu aşamada başladı.

Menemen Belediyesi'ne ait iki şirketin yetki devri yapılmadığı için 660 çi iş başı yapamıyor.

İş yerlerinde yetkili Belediye İş Sendikası Çevre Belediyeler Şube Başkanı Cumali Akay sorunun bir an evvel çözülmesini istedi.

İşçiler 14 gündür zorlu hava koşullarına rağmen iş başı yapar gibi belediye önüne geliyor. İşçilerin tek isteği işlerine geri dönmek.

Öte yandan İzmir 2'ncİ İdare Mahkemesi, Menemen Belediye Başkan Vekili Seçimi ile ilgili kesin kararını açıkladı. Mahkeme yürütmeyi durdurma işlemini tescil etti, ilk kura işleminin iptaline karar verdi

# izmir # chp # ak parti # kriz # mahkeme # menemen # işçi # # belediye meclisi # metasu