Yasin Hayal, Dink cinayetinden önce takip edilmiş ama raporlar kayıp

Kamu görevlilerinin Hrant Dink suikastindeki rolünü araştıran savcılık çarpıcı bilgilere ulaştı. Yasin Hayal grubuna yönelik 24 adet takip ve değerlendirme formunun cinayetten 9 gün önce kaybolduğu ortaya çıktı

Yasin Hayal, Dink cinayetinden önce takip edilmiş ama raporlar kayıp

Gazeteci Hrant Dinkcinayeti öncesi Yasin Hayal grubuna yönelik raporların kaybolduğu ortaya çıktı. Polis memuru Muhittin Zenit'in Dink suikasti öncesi Yasin Hayal grubuna yönelik teknik takip ve izleme raporları ortadan kayboldu.

Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü'nün ulaştığı bilgilere göre Trabzon Emniyeti, suikast planları yapılmadan önce grubu takibe aldı. Zenit, fiziki ve teknik takip sonuçlarını F5 formaları ile raporlayarak İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne sundu. Savcılık bu raporların peşine düşünce de formların kayıp olduğu anlaşıldı.

Yardımcı istihbarat elemanı Erhan Tuncel ile görüşmeler, takip bilgileri ve değerlendirme notlarının yer aldığı 24 adet F5 formu bir bilgisayara kaydedildi. Bu bilgisayar cinayetten 9 gün önce kullanım dışı bırakıldı. Savcılık arızlandı denilen bilgisayarın bakıma da gönderilmediğini tespit etti.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'nda bu bilgisayara yönelik hiç bir kayıda rastlanmadı. Milliyet Gazetesi'nin haberine göre Dink suikasti öncesine ait dinleme ve takip kayıtları ile birlikte tüm resmi yazışmalar ve raporlar da buhar olan bilgisayarda kayıtlıydı.

Bilgisayarın peşinde olan savcılığın soruşturmanın son aşamasına geldiği ve iddianamenin yazımı aşamasında olduğu öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

# cinayet # Hrant Dink # yasin hayal