Kiliseye saldırı

İstanbul Yeşilköy'de bulunan Latin Katolik Kilisesi'ne esrarengiz bir saldırı düzenlendiği ortaya çıktı. Kimliği belirlenemeyen bir grup tarafından gerçekleştirilen bıçaklı saldırı, cemaatin vaftiz yaptığı sırada düzenlendi. O sırada olay yerinden geçen 3 polis ekibinin de uyarılara rağmen olaya müdahale etmediği öne sürüldü.

Kiliseye saldırı

İstanbulYeşilköy'de Latin Katolik Kilisesi'ni hedef alan esrarengiz bir saldırı düzenlendi.

Kimliği belirlenemeyen bir grup tarafından yapılan bıçaklı saldırının kilise cemaatinin vaftiz töreni yaptığı sırada düzenlendi.

15 Haziran'da meydana gelen saldırıyı yapanlar güvenlik kameralarına da takıldı. Oda TV'nin yayınladığı görüntülerde bir grup kilise bahçesine giriyor.

Saldırı anında orada bulunduğunu belirten Beyoğlu Süryani Kadim Meryemana Kilisesi Vakfı İkinci Başkanı Kenan Gürdal, şahısların cemaate hakarette bulunduğunu söyledi.

Sözlü tartışma yaşandığı sırada gruptan bir kişinin bıçak ile kilise yöneticilerine saldırdığını söyleyen Gürdal, saldırının tüm hıristiyanlara yapıldığını kaydetti.

"Yıllarca kardeşçe yaşadık." diyen Gürdal, "Saldırıyı emniyete bildirmemize rağmen daha bizi arayan kimse olmadı." şeklinde konuştu.

Cemaatin saldırıdan sonra kiliseye gelmeye çekindiğini belirten Gürdal, güvenlik önlemi alınmasını istedi. Aynı kiliseye Mayıs ayının son günlerinde de saldırı yapıldığı öğrenildi.

Saldırı sırasında olay yerinden geçen 3 polis aracının da saldırganlara müdahale etmediği öne sürüldü.

# istanbul # kilise # yeşilköy # kiliseye saldırı