ABD Türkiye'yi hedef aldı: ''Saf dışı bırakacağım''

ABD Başkanı Joe Biden'ın, Hava Kuvvetleri Sekreterliği için aday gösterdiği Frank Kendall, Türkiye’yi hedef aldı. Kendall, seçim vaadi olarak Türkiye'yi F-35 programından tamamen saf dışı bırakacağını açıkladı.

ABD Türkiye'yi hedef aldı: ''Saf dışı bırakacağım''

Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasında ,S-400 gerginliği devam ediyor. Bu kez tehdit Joe Biden'ın Hava Kuvvetleri Sekreterliği için aday gösterdiği Frank Kendall'dan geldi.

Göreve kabul edilmesi halinde ilk işinin Türkiye'den F-35 parçası alımını durdurmak olacağını açıklayan Kendall, Türkiye’yi F35 programından tamamen çıkaracağını söyledi.

Türkiye, F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Programı'na, üretici ülke olarak katılmıştı.

Programda Türkiye ve ABD'nin yanı sıra İngiltere, İtalya, Hollanda, Avustralya, Danimarka, Kanada ve Norveç de yer alıyor.

Ancak ABD, Rus S-400'lerini bahane ederek Türkiye'yi F-35 programından çıkarıldığını açıklamıştı.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ise, hiçbir ülkenin program tek taraflı olarak çıkartılamayacağını belirterek, kararın hukuki dayanağının olmadığını belirtmişti.

# abd # türkiye # danimarka # avustralya # aday # Kanada # Hollanda # norveç # hedef # joe biden # italya # Amerika Birleşik Devletleri # s400 # savunma sanayi # ismail demir