Esnaf kısıtlamalara ne diyor?

Yeni kararlar özellikle lokanta ve kafe esnafını hiç mutlu etmedi. Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, Ramazan Ayı için verilen karaların esnaf için tam kapatma anlamına geldiğini belirtti. “Yalnızca çalışanları korumak esnafın sorunlarını çözmez” diyen Yenice, devletin vergi, SGK ve kira giderlerine katkı yapmasını istedi.

Esnaf kısıtlamalara ne diyor?

Haber: Özgür Doğu Saymaz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı kararlar esnafı kara kara düşündürüyor. 13 Nisan'da başlayacak Ramazan ayı boyunca lokanta ve kafe gibi işletmeler, paket servisiyle sınırlı tutacak. Ayrıca Ramazan ayında toplu iftar ve sahur etkinlikleri yapılmayacak.

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, kararlar esnaf için tam kapanma anlamına geldiğini söyledi.

31 Marttan bu yana lokanta, pasta ve kafe esnafının yüzde 70 kaybı olduğunu söyleyen Yenice, “yine fatura bize kesildi” dedi.

Pandemi ile birlikte esnafa yüzde 3 yardım yapıldığını belirten Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı, vergi, SGK ve kira giderlerine devletin katkı yapmasını istedi.

Kısa Çalışma Ödeneğinin kesilmesinin ardından ücretsiz izinlerin artacağına dikkat çeken Yenice, sadece çalışanların korunarak esnafın ayakta kalamayacağını belirtti.

# pandemi # türkiye # erdoğan # bakanlar kurulu # esnaf # tedbir # karar # sahur # kısıtlama # lokanta # ramazan # iftar # kafe # toplu iftar # Bakanlar Kurulu kararı # pasta