Kemal Anadol'dan CHP Yeniden Yapılandırılmalı Raporu: Genel başkanı delege değil üye seçmeli

37. Olağan Kurultay öncesi CHP’nin önemli isimlerinden Kemal Anadol, “CHP Yeniden Yapılandırılmalı” başlığını taşıyan bir rapor hazırladı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na sunulan 40 sayfalık raporda delege sisteminden vazgeçilmesi önerildi. Anadol, "genel başkanı delegeler değil, üyeler seçmeli" dedi.

Kemal Anadol'dan CHP Yeniden Yapılandırılmalı Raporu: Genel başkanı delege değil üye seçmeli

CHP’de taşları yerinden oynatacak 40 sayfalık rapor Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na sunuldu. Eski CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, 37. Olağan Kurultayı öncesinde, genel başkanın delegelerin değil, üyelerin seçtiği bir sisteme geçmesini önerdi.

Kemal Anadol, CHP delegelerinin milletvekili ve belediye başkanı müdahalesiyle belirlendiğini gerçeğine dikkat çekti.

Delegenin değil parti üyesinin oyuyla Genel Başkanlık Seçimi'nin yapılmasını öneren Kemal Anadol, bu sayede Cumhurbaşkanı adayını da parti üyelerinin belirleyeceğini kaydetti. Genel başkanlığa seçilen kişilere süre sınırı getirilmesini öneren Anadol, “Seçim kaybeden parti liderinin hiçbir mazeret beyan etmeden o gece çekilmesi” gerektiğine de dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “CHP’nin Yeniden Yapılandırılması” için 40 sayfa rapor sunan Kemal Anadol, görüşlerinin parti kamuoyunda tartışmaya açılmasını istedi.

ulusal.com.tr

# chp # Kemal Anadol