Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'den Libya'ya müdahale sinyali: "Askeri sahneyi hızlı ve kararlı bir şekilde değiştirebiliriz"

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Mısır Ordusu'nun Libya'ya gireceğini ikinci kez ilan etti. Hafter'i destekleyen aşiret reislerini Kahire'de ağırladı. Türkiye'nin desteklediği Ulusal Muta Sirte-Cufra hattının Mısır için kırmızı çizgi olduğunu ileri sürdü.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'den Libya'ya müdahale sinyali: "Askeri sahneyi hızlı ve kararlı bir şekilde değiştirebiliriz"

Hafter'in dierek güç kaybettmesi ile Mısır, hakimiyet alanını genişletmek için yeni hamleler arıyor. Türkiye'nin desteklediği Ulusal Mutabakat Hükümeti, Cufra-Sirte hattına operasyon hazırlığı yaparken Kahire'de dikkat çeken bir buluşma vardı.

Daha önce de Libya'ya girebileceklerini açıklayan Mısır CumhurbaşkanıSisi, somut adımlar atmaya başladı. Kahire'de Hafter taraftarı Libyalı aşiretleri topladı.

Toplantı da konuşan Sisi, aşiretlerin BM tarafından şeru yönetim olarak kabul edilen Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne müdahele edilmesini istediklerini söyledi.

Hafter'i koruyacaklarını söyleyen Sisi, "Libya'daki askeri sahneyi hızlı ve kararlı bir şekilde değiştirebiliriz" dedi.

Türkiye ve Libya'nın meşru kuvvetlerince yeni hedef olarak belirlediği Sirte-Cufra hattını da kırmızı çizgi ilan etti, "Sirte’deki askeri yığınaklanma ve saldırı karşısında kayıtsız kalmayacağız" ifadelerini kullandı.

Mısır Cumhurbaşkanı, " Libya'da ilan edilen kırmızı çizgiler aslında bir barış çağrısı ve ateşkes çağrısıydı. Mısır, Mısır ve Libya’nın ulusal güvenliğine doğrudan yönelen tehditlere karşı boş durmayacak” diye konuştu.

ulusal.com.tr

# libya # Sisi # hafter # Mısır Cumhurbaşkanı