Gül: “Bir yolsuzluk varsa...“

Yolsuzluk operasyonu hakkında ilk kez açıklama yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, paralel devlet tartışmasına katıldı, "devlet içerisinde derin yapı olmaz" dedi. "Yolsuzluk varsa üstü kapatılamaz" diyen Gül, "Başbakan gelince kabine değişikliğini görüşeceklerini" söyledi.

Gül: “Bir yolsuzluk varsa...“

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kültür Sanat Büyük Ödülleri töreninin ardından gazetecilerin Yolsuzluk Operasyonu sorularına cevap verdi. Konuyla ilgili ilk kez konuşan Gül "yolsuzluk, yanlış varsa üstü kapanmaz." dedi. "Paralel devlet" konusuna değindi.

"Devlet içerisinde derin yapı olmaz. Devletin vatandaşları, devletin kurumlarında, devletin kuralları içerisinde çalışır. Bu şekilde devletin içinde bir otorite varsa bunun ortaya çıkarılması gerekir. "

Gazeteciler Cumhurbaşkanı Gül'e soruşturmalardaki usulsüz işlemlerin geçmişte de yapıldığı hatırlattı, Gül, "Ben yanlışlıklara başından beri dikkat çektim" dedi.

"Dün de bu tür şeyler oluyordu. Ben bu tip yanlışlıklara başından beri dikkat çektim. Türkiye AB ile müzakere yapan, reform adımları atan bir ülke. Bu reformların uygulanması gerekir."

Cumhurbaşkanı kabine de değişikliği üzerinde çalışıldığını açıkladı.

"Bakanlarla ilgili Sayın Başbakan ile uzun uzun konuştuk. Kendisinin de bu konuda düşünceleri var. Hazırlık ve değerlendirme yapıyor. Ben de düşünceleri kendisine aktardım. Gelince görüşeceğiz. Sorunuzun cevabını o görüşmeden sonra duyacaksınız."

Öte yandan olası bir kabine değişikliğinde koltuğu sallantıda olan İçişleri Bakanı Muammer Güler, basına ilginç pozlar verdi. Cumhurbaşkanlığındaki ödül törenine katılan Güler, ceviz ve hurma yedi. enerji Bakanı Taner Yıldızla uzun uzun sohbet etti.

ulu

salkanal.com.tr