91 mülteciyi konteynerlere doldurdular

İzmir'de insan kaçakçılarının uyguladığı yöntem bu kadarı da olmaz dedirtti. Bir fabrikanın deposundaki 3 konteynerin içine 91 mülteci dolduruldu. En az 1 gün konteynerde tutulan mülteciler jandarma tarafından kurtarıldı.

91 mülteciyi konteynerlere doldurdular

İzmir'in Torbalı ilçesinde ihracat için bekletilen 3 konteynerde aralarında çocukların da bulunduğu 91 sığınmacı bulundu.

Jandarma ekipleri, Çapak Mahallesi'ndeki bir fabrikada bulunan konteynerlerin yasa dışı geçiş için kullanılacağı ihbarını aldı. Konteynerleri açan ekipler, 3 konteynerde gıda kolilerinin arkasına saklanmış Irak ve Suriye uyruklu 91 sığınmacıyı buldu.

Konteynerlerin İzmir Limanı'ndan gemiyle İtalya'ya gönderilmek üzere hazırlandığı öğrenildi. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu mültecilerin en az 1 gündür konteynerde bekletildikleri ve havasız kaldıkları belirlendi.

Mültecilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Yasa dışı geçişi organize eden şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

# izmir # suriye # ırak # mülteci # jandarma # fabrika # yasa dışı # Torbalı # yöntem # konteyner # İzmir mülteci # İzmir Torbalı # Çapak Mahallesi # izmir limanı