İbadi'den Bağdat yasaları

Bölgesel yönetimin bölünme referandumunu bertaraf eden Bağdat, adım adım merkezi iradeyi tesis ediyor. Bundan böyle Irak'taki bütün sınır kapıları sadece merkezi hükümet tarafından kontrol edilecek. Irak'ta güvenliği sadece Irak ordusu ve polis sağlayacak. Tartışmalı bölgelerde askeri güç ve milisler olmayacak

İbadi'den Bağdat yasaları

Barzani'nin Irak'taki altın çağı sona erdi. Irak ordusu Barzani'yi Erbil'e hapsederken, Bağdat da adım adım merkezi idareyi tesis ediyor.

Irak Başbakan Haydar İbadi, bundan sonra atılacak adımları açıkladı. Buna göre artık tüm sınır kapıları ve havaalanları sadece merkezi hükümet çalışanları tarafından yönetilecek. Barzani'ye yakın medya organlarınınn iddia ettiği gibi bölgesel yönetim ile ortak yönetim söz konusu değil.

Tüm tartışmalı bölgelerde güvenliği sadece Irak ordusu, federal polisi ve yerel polis sağlayacak. Tartışmalı bölgelerde partilere bağlı askeri güç ve milisler olmayacak.

Tüm tartışmalı bölgelerde peşmerge 2003 sınırına çekilecek. Erbil ile temaslarda Bağdat'ın şartları gözetilerek anayasaya uygun görüşmeler yapılacak.

Erbil ile diyaloglar da Bağdat'ın "referandum iptal edilsin" talebi gerçekleşirse başlayacak.

ulusal.com.tr

# ırak # ibadi # bağdat