Ayn el Arab'da son durum

Amerika önclüğündeki koalisyonun hava operasyonu sonrası Aynel Arab'daki bazı bölgelerden geri çekilen IŞİD; kent merkezine yeni bir saldırı başlattı. YPG, IŞİD militanlarının iki mahalleye girdiğini açıkladı.

Ayn el Arab'da son durum

Amerika'nın hava saldırıları ile gerileyen IŞİD yeniden Aynel Arab'a ilerliyor.

Koalisyon güçlerinin hava saldırıları sonrası teröristler bazı bölgelerden çekilmişti. Son gelen bilgiler IŞİD'in kent merkezine yönelik yeni saldırılar başlattığı yönünde.

Reuters'a konuşan bir Kürt yetkili, IŞİD militanlarının Aynel Arab'da iki mahalleye girdiğini söyledi.

Benzer bir açıklama da PKK'nın Suriye kolu PYD'den geldi. PYD EŞ Başkanı Asya Abdullah, "IŞİD iki mahalleye tanklarla girdi. Çok şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Siviller ölmüş olabilir" diye konuştu.

Amerika Merkez Kuvvetler Komutanlığı dünkü hava operasyonlarına Ürdün'ün de katıldığını açıkladı. Açıklamada çarşamba toplam 8 eperasyon yapıldığı, vurulan IŞİD hedefleri arasında 5 zırhlı araç, bir depo binası, bir ileri komuta karargahı ve lojistik destek birimi ve sekiz sığınak bulunduğu ifade edildi.

Üç haftayı aşkın süredir devam eden IŞİD'in Aynel Arab kuşatmasında yaklaşık 400 kişinin öldüğü belirtiliyor. 160 bin kişi de sınırı geçerek Türkiye'ye sığınmış durumda.

ulusalkanal.com.tr

# suriye # ırak # türkiye # pkk # ışid # YPG # ayn el arab # kobani