Ticaret Bakanı Muş İZTO toplantısına katıldı: ''Eximbank'ı yeniden yapılandıracağız''

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, İzmir Ticaret Odası'nda düzenlenen Özel Meclis Toplantısı'na katıldı. Bakan Muş, ihracat rakamları ve büyüme oranlarını değerlendirdi, ''Eximbank'ı yeniden yapılandıracağız'' dedi.

Ticaret Bakanı Muş İZTO toplantısına katıldı: ''Eximbank'ı yeniden yapılandıracağız''

Haber-Kamera: Samet Can Kocagür

İzmir Ticaret Odası tarafından düzenlenen Özel Meclis Toplantısı'nda ekonomi ve ticaretteki son gelişmeler değerlendirildi.

Meclisin açılış konuşmasını İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener yaptı. Özgener, 2021 yılı ilk çeyreğindeki büyüme oranlarını değerlendirdi. İzmir'de tüccarların yaşadığı sıkıntıları aktardı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de toplantıda limana gelecek olan tırlar için alternatif güzergâh planlandığını söyledi. Soyer, Alsancak Limanı ile ilgili devlet kurumlarıyla ortaklaşa çalışmaya hazır olduklarını ifade etti.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise İzmir'in ticaret potansiyeline dikkat çekti. Köşger, kent içerisinde kurumların uyum ile çalışmaya özen göstermesi gerektiğini belirtti.

Topalntıya katılan Ticaret BakanıMehmet Muş'un konuşmalar sırasında sık sık not alması dikkat çekti. Konuşma için kürsüye çıktığında ise İzmir'in ticaret hacmini övdü.

Türkiye'deki ekonomik krizlerin temel sebeplerinden birisinin cari açık olduğunu vurgulayan Muş, Eximbank ile ilgili yeni çalışmaların yapılacağını ifade etti.

# izmir # İzmir Büyükşehir Belediyesi # ekonomi # ticaret # Devlet # mehmet muş # Tunç Soyer # ticaret bakanı # ekonomik kriz # alsancak # eximbank # izto