Kilyos açıklarında tanker ile balıkçı teknesi çarpıştı

Karadeniz Kilyos açıklarında tanker ile balıkçı teknesi çarpıştı. Balıkçı teknesindeki 3 kişi kurtarılırken 3 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Çanakkale'de de bir feribot ve balıkçı teknesi çarpıştı.

Kilyos açıklarında tanker ile balıkçı teknesi çarpıştı

İstanbul Valiliğinden yaptığı açıklamaya göre, Kilyos açıklarında saat 06.35 sıralarında Rus bayraklı tanker ile Türk bayraklı balıkçı gemisi çarpıştı.

Açıklamada Rus tankerin isminin "GLARD 2" Türk bayraklı teknenin ise isminin "Dursun Ali Coşkun" olduğu belirtildi.

Karandeniz'de Kilyos açıklarında gerçekleşen çarpışmada Türk bayraklı balıkçı gemisi battı.

Gemide bulunan 6 kişiden 3'ü, balıkçılar tarafından kurtarılırken kaybolan 3 kişiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Kıyı Emniyeti ile Sahil Güvenlik ekipleri tarafından sürdürülen çalışmalara Jandarma'ya ait bir helikopter de havadan destek veriyor.

İstanbul Valiliğince öğlen saatlerinde yapılan açıklmaya göre TCG Alemdar isimli araştırma gemisi, kayıp 3 kişinin yerini tespit etti.

Olay yerinde bulunan dalgıçlar, tespit edilen bölgeye dalış yapmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

Yine sabah saatlerinde Çanakkale'de de benzer kaza yaşandı.

Alınan bilgiye göre, 07.30'da Çardak-Gelibolu seferini yapan 44 metrelik "NG" isimli feribota 26 metre uzunluğundaki "Kestanelik" isimli balıkçı teknesi çarptı.

Ölen ya da yaralananın olmadığı kazada feribottan denize mazot sızdığı fark edildi. Yolcular tahliye edildi.

Kayıp balıkçıların yeri tespit edildi

İstanbul Valiliğinden alınan bilgiye göre, TCG Alemdar isimli araştırma gemisi, kayıp 3 kişinin yerini tespit etti. Olay yerinde bulunan dalgıçlar, tespit edilen bölgeye dalış yapmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

# kaza # tanker # kilyos