Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri sahiplerini buldu

Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri sahiplerini buldu. 7'ncisi düzenlenen etkinlikte yılın en başarılı tiyatro kadın oyuncusu İpek Atagün Gezener ve Gülin Ersoy, en başarılı erkek oyuncuysa Oktay Dal oldu.

Türk tiyatrosunun ve Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncusu, usta sanatçı Sadri Alışık. O, sinemanın ve tiyatronun hem neşeli hem de kederli karakteriydi.

Gülünce güldüren, ağladığındaysa insanı kedere boğan bir yapısı vardı. 18 Mart 1995'te yitirdiğimiz usta sanatçı yine unutulmadı.

Bu yıl 7'ncisi düzenlenen Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödüllerinde beyaz perdeden selamladı salondakileri...

Gece de usta sanatçının 2014 yılında hayatını kaybeden eşi Çolpan İlhan da unutulmadı.

Sadri Alışık'ın ğlu Kerem Alışık da sahneden bir konuşma yaptı.

Ardından Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri, törenine geçildi.

Tiyatroda yılın en başarılı kadın oyuncuları "Gayri Resmi Hürrem" oyunundaki rolleriyle İpek Atagün Gezener ve Gülin Ersoy oldu. En başarılı erkek oyuncu ödülüne ise "Tolstoy ve Anna" oyun performansı ile Oktay Dal layık görüldü.

Yardımcı rolde yılın en başarılı kadın oyuncu ödülü Meltem Baytok'un oldu. Erkeklerde ise bu ödül, Ankara Devlet Tiyatrosu'ndan Ahmet Türkoğlu'na verildi.

Komedi, müzikli oyun ya da müzikal dalında yılın en başarılı kadın oyuncu Dilara Keyf Günüç, en başarılı erkek oyuncu da Bülent Çiftçi oldu.

Ödüllerini alan tiyatrocular kısa birer konuşma da yaptı...

ulusalkanal.com.tr

# Sadri Alışık