Balyoz savcıları mercek altında!

Balyoz savcıları mercek altında!

Balyoz davasında verilen beraat kararlarının ardından, F tipi hakim ve savcılarla ilgili incelemeler de hızlandı. Kumpasın tüm aşamaları mercek altına alındı.

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu Müfettişleri, mahkemeden Balyoz soruşturmasını yürüten savcılarla ilgili bilgileri istedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ivedi ve acil notuyla mahkemeye gönderdiği yazının yanıtında, hangi işlemi hangi savcının yaptığı ayrıntılı olarak belirtildi.

HSYK Başmüfettişi Halil Kayahan’ın talebi ile yapılan yazışmada, dönemin Başsavcı Vekili Turhan Çolakkadı, özel görevli savcıları Fikret Seçen ve Bilal Bayraktar'la birlikte 5 savcının tüm adımları bir bir anlatıldı.

İstanbul Anadolu 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin yazısında, soruşturmanın hangi tarihte, kim tarafından başlatıldığı, sürecin nasıl yürütüldüğü ve arama kararlarını hangi savcıların talep ettiği listelendi.

Sürecin, Balyoz kumpası soruşturması kapsamında tutuklanan Taraf muhabiri Mehmet Baransu’nun teslim ettiği bavul ile başladığı vurgulandı. 21 Ocak 2010'da, F tipi savcı Bilal Bayraktar'ın dönemin Başsavcıvekili Çolakkadı'nın talimatıyla görevlendirildiği de belirtildi.

HSYK'nın Balyoz savcıları hakkındaki kararını yakında açıklayacağı öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

# istanbul # müfettiş # hsyk # Balyoz