Mazlum Kobani: ''Biden bize güvence verdi''

Amerika Birleşik Devletleri’nin iş birliği yaptığı grupları yüz üstü bırakarak Afganistan'dan kaçması, Suriye’de PKK/YPG’Yİ korkuttu. Terör örgütünün sözde Suriye sorumlusu 'Mazlum Kobani', yaşadıkları korkuyu İngiliz gazetesine anlattı. Terörist Kobani, ABD Başkanı Joe Biden’ın Suriye’de kendilerini terk etmeyeceklerine dair söz verdiğini açıkladı.

Mazlum Kobani: ''Biden bize güvence verdi''

Afganistan sonrası korkuya kapılan PKK’yı, ABD teselli etti. Terör örgütü PKK/YPG’nin Suriye’deki sözde komutanı Mazlum Kobani, ABD Başkanı Biden’ın Suriye konusunda kendilerine güvence verdiğini söyledi.

Mazlum Kobani kod adlı terörist Ferhat Abdi Şahin, İngiliz The Times gazetesine konuştu. ABD'nin Afganistan'dan çekilmesiyle Suriye'de de kendilerini benzer bir senaryonun beklediğini düşünerek korkuya kapıldıklarını itiraf etti.

Terörist Şahin, endişelerinin çok uzun sürmediğini çünkü ABD Başkanı Joe Biden'ın temsilciler göndererek, Suriye’de kendilerini terk etmeyeceklerine dair söz verdiğini aktardı.

- Buranın Afganistan gibi olmayacağına dair bize güvence verdiler. Politikanın tamamen farklı olduğunu söylediler.

Terörist Şahin, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie’nin, Biden’ın sözlerini aktarmak için kendisini ziyaret ettiği bilgisini paylaştı. ABD’nin Ortadoğu'dan sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Joey Hood ile de görüştüğünü aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyareti ve sonrasında yaptığı açıklamalarda, Biden yönetimindeki ABD'nin PKK/YPG'ye eskisinden daha çok destek verdiğini vurgulamış, "buna sessiz kalmayız" demişti.

# abd # pkk # suriye # YPG # JoeBiden # TİMES