Askeri okulların yeniden açılması için nöbet eylemi başlatıldı, ilk nöbet tutuldu

Çok sayıda STK, TSK'nın belkemiğini oluşturan Askeri okulların yeniden açılması için harekete geçti. İstanbul Beşiktaş'ta ilk nöbet tutuldu. Yüzlerce vatandaşın katıldığı nöbette çok sayıda emekli komutan da hazır bulundu. Ergenekon ve Balyoz kumpaslarındaki direnişi hatırlatan nöbetin öncülerinden Hıdır Hokka "O zaman nasıl kazandıysak şimdi de kazanacağız" dedi. Askeri okullar açılana kadar her cumartesi Beşiktaş Meydanı'nda nöbet tutulacak.

Türk ordusunun göz bebeği olan askeri okulların yeniden açılması için nöbet eylemi başlatıldı, ilk nöbet tutuldu.

Nöbetin adresi daha önce kumpas davalara karşı yürütülen Sessiz Çığlık eyleminin yapıldığı yerdi. Kumpas davalarda kazanılan zaferin ardından bu kez mücadele askeri okullar için başlatıldı.

Türkiye'nin önemli bilim insanlarından olan Profesör Doktor Celal Şengör de mücadeleye destek için oradaydı.

Askeri okul üniforması giydiğini söyleyen Şengör, "askerlik bir meslek değil ruhtur" dedi.

Nöbet mücadelesine Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı, Türkiye Gençlik Birliği, Türkiye Liseliler Birliği, Cumhuriyet Kadınları İstanbul Şubeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ve çok sayıda emekli komutan da destek verdi.

Eylemin öncüsü olan Hıdır Hokka, önce kapatılan askeri okulları sıraladı.

Hokka, okullar yeniden açılana kadar nöbette olacaklarını vurguladı.

Ergenekon ve Balyoz kumpaslarında kazanılan zaferleri hatırlatan Hıdır Hokka, "bu mücadeleyi de biz kazanacağız" dedi.

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Erkan Önsel, vatan savaşı veren ordunun okulları için bundan sonra nöbet eyleminde olacaklarını söyledi.

Emekli Tümamiral Süha Tanyeli, TGB İstanbul İl Başkanı Okan Özkan ,Emekli Tuğamiral İlker Güven ve Emekli Komando Albay Tahsin Ataizi de nöbette konuşan isimlerdendi.

Bundan sonra her Cumartesi saat 13:30'da Beşiktaş meydanında yürütülecek olan mücadele, askeri okullar yeniden açılıncaya kadar sürecek

HABER:DENİZ ADALI-KAMERA:ŞENGÜL DERİN

ulusalkanal.com.tr