'Zekeriya Öz yalan söylemez denildiğine göre...'

Balyoz hükümlüsü Amiral Soner Polat, CHP milletvekillerine hitaben bir mektup kaleme aldı. Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun önerilerinin desteklenmesi gerektiğini belirten Polat, CHP ve MHP yöneticilerini sert ifadelerle eleştirdi.

Balyoz hükümlüsü Amiral Soner Polat, Silivri Cezaevinden CHP'li milletvekillerine hitaben bir mektup yazdı.

Polat, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun önerilerinin desteklenmesi gerektiğini belirtti. Polat, Balyoz davası sürecinde CHP yönetiminin aldığı tavrı sert ifadelerle eleştirdi.

Mektubunda, "Darbeciler yargılansın, darbeciler ayıklansın!” söylemi kime aitti. “Zekeriya Öz yalan söylemez!” denildiğine göre, Ergenekon ve Balyoz’da her şey doğru muydu? Paralel yapılanmayı yasal ve muteber bir örgütlenme olarak kim tanımlamıştı? Etkin muhalefet yapılamadığı için, bu görev paralel yapılanmaya mı terk edilmişti?" dedi.

Emekli Amiral Soner Polat, CHP milletvekillerine seslendi, "eleştirilere kulak vermelerini" istedi.

"Yurtsever asker ve aydınları, kurulan ve itiraf edilen kumpasa rağmen, haksız ve hukuksuz olarak içeride tutmak için emperyalizm, Paralel yapılanma, AKP’nin bir kanadı, CHP, MHP ve kanlı terör örgütü PKK bir araya geldi söylemleri sizin için bir şey ifade etmiyor mu? Sizlere sevgimiz ve saygımız sonsuz, ama gelin bizleri aldatmaktan vazgeçin! Ailelerimizi perişan ediyorsunuz. Sizlere, sütten bile ak yeni rotanızda, yepyeni ortağınızla birlikte hayırlı seyirler dileriz."

Metin Feyzioğlu'na teşekkür eden Polat, Türk Milleti'ne güvendiklerini belirtti.

"Feyzioğlu'nun girişimi, Türkiye’deki tüm kişi ve kuruluşlar için öylesine doğal bir “samimiyet testi” ortamı yarattı ki, her kesimi gerçek kimliği ile tanıma fırsatı bulduk. Ayrıca, sistemin şimdiye dek gizlediği ihtiyat kuvvetleri de bir bir ortaya döküldü. Bu bize yeter. Daha da ötesi mi? Türk milletine güveniyoruz."

ulusalkanal.com.tr

# chp # silivri cezaevi # Zekeriya Öz # Türkiye Barolar Birliği # Metin Feyzioğlu # amiral soner polat