Menbiç'in Suriye ordusuna devredilmesiyle ilgili ABD'li sözcüden açıklama

Menbiç'in Suriye ordusuna bırakılması Amerikan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Albay Jeff Davis'e de soruldu. Amerikalı sözcü, "Bu, bizim parçası olduğumuz bir şey değil" dedi. Sözcü, bu adımı destekleyip desteklemediklerine ilişkin de "tek bir odağımız var o da IŞİD ile mücadele etmek" yanıtını verdi.

Menbiç'in Suriye ordusuna devredilmesiyle ilgili ABD'li sözcüden açıklama

Rusya'nın girişimiyle Menbiç'in Suriye ordusuna bırakılması kararına Amerika'dan da ilk açıklama geldi. Amerika Savunma Bakanlığı, planın bir parçası olmadıklarını söyledi.

Konuyla ilgili günlük basın toplantısında Pentagon sözcüsü Albay Jeff Davis, "Rejim ve Rusya tarafından sponsorluk edilen insani yardım konvoylarının Münbiç'e girdiğini ve yanlarında zırhlı araçların olduğunu fark ettik, izliyoruz ve farkındayız." dedi. Planın bir parçası olmadıklarını söyleyen sözcü, "Bu adımı destekliyor musunuz?" sorusuna da “Desteklemek veya desteklememek meselesi değil, farkındayız ve tek bir odağımız var ki o da IŞİD ile mücadele etmek.” yanıtını verdi.

Sözcü, terör örgütü PYD'nin bu konuda kendilerini bilgilendirmediğini, ancak Rus hükümetinin güçlerin ayrışması için Amerika'yı bilgilendirdiğini söyledi. Davis, “Bize sürpriz olmadı. Bu güvenli ayrışma hattının çalıştığını gösteren bir örnek oldu, çünkü bilgilendirildik. Ancak bizim orada yaptıklarımızı değiştirecek bir şey olmadı.” ifadelerini kullandı.

Amerikalı askerlerin bölgedeki varlığı ile ilgili bir soruya ise Davis, konu hakkında bilgi edinmeye çalıştıkları ve gelişmelerin henüz çok yeni olduğu yanıtını verdi.

ulusalkanal.com.tr

# abd # suriye # menbic # Jeff Davis