Sezon sonu tenis turnuvası

İstanbul'da üst üste 3. ve son kez düzenlenecek TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul'un, kura çekimi yapıldı. Dünyanın en iyi 8 kadın tenisçisi, 22-27 Ekim tarihlerinde Kadın Tenisçiler Birliği'nin sezon sonu turnuvasında, mücadele edecek.

Sezon sonu tenis turnuvası

TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul'da kuralar çekildi.

İstanbul'da üst üste 3. ve son kez düzenlenecek şampiyonada, dünyanın en iyi 8 kadın tenisçisi, bir kez daha mücadele edecek

Bu yıl 40'ıncı yılını kutlayan Kadın Tenisçiler Birliği'nin sezon sonu turnuvası, 22 Ekim'de başlayacak.

Şampiyonada, Alman Angelique Kerber, Sırp Jelena Jankovic, İtalyan Sara Errani, Çek Petra Kvitova, Çinli Li Na, Polonyalı Agnieszka Radwanska, Belarus'tan Victoria Azarenka ve ABD'li son şampiyon Serena Williams mücadele edecek.

Kura çekimine, dünyanın 1 numarası Serena Williams ile 2 numarası Viktoria Azarenka seribaşı olarak katıldı. Kura çekiminde 8 sporcu 4'erli iki grupta yer aldı. Kırmızı Grup'ta Serena Willams, Agnieszka Radwanska, Petra Kvitova ile Angelique Kerber eşleşti. Victoria Azarenka, Li Na, Sara Errani ve Jelena Jankovic, Beyaz Grup'ta yer aldı.

Kadın Tenisçiler Birliği Başkanı Stacey Allaster, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural'a, İstanbul siluetinin üstünde geride kalan iki şampiyonayı birinci bitiren sporcular Petra Kvitova ile Serena Williams'ın fotoğraflarının olduğu tablo hediye etti. Tural'a hediyesini son şampiyon Williams verdi.

Geçen yıl 73 bin olan seyirci sayısının, bu yıl 100 bini bulması bekleniyor. Geçen yılki turnuvaya, tenissiverlerin ödül töreninde AKP'li bakanları protestosu damga vurmuştu.

Şampiyona 27 Ekim'de sona erecek.

ulusalkanal.com.tr

# istanbul # tenis # WTA # Kadın Tenisçiler Birliği # 27 Ekim