Kritik makamlarda hâlâ cemaatçiler var!

Eski Emniyet Müdür Yardımcısı Ömer Zeren, polis içinde F tipi yapıya mensup oldukları gerekçesiyle 63 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. F tipi yapılanmanın 1 numarası olarak eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek gösterildi

Kritik makamlarda hâlâ cemaatçiler var!

Eski Emniyet Müdür Yardımcısı Ömer Zeren, polis içinde F tipi yapıya mensup oldukları gerekçesiyle 63 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. F tipi yapılanmanın 1 numarası olarak eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek gösterildi

Aydınlık gazetesinden Can Özçelik'in haberine göre; eski Emniyet Müdür Yardımcısı Ömer Zeren, polis içindeki Fethullahçı yapılanmayla ilgili suç duyurusunda bulundu. Emniyetteki F tipi yapının 1 numarası olarak eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek gösterildi. Zeren suç duyurusunda, eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Muharrem Durmaz, eski Ankara Emniyet İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Zeki Güven ve eski Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanı Ahmet Pek’in de aralarında bulunduğu 63 kişi hakkında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek ve örgüt adına suç işlemek” suçlarından dava açılmasnı istedi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı suç duyurusu üzerine soruşturma başlattı.

SİNDİRME OPERASYONU

Zeren, suç duyurusunda Emniyet içindeki Ramazan Akyürek’in liderliğindeki F tipi örgütlenmenin işleyişini de şöyle anlattı: “Ramazan Akyürek liderliğinde oluşturulan suç örgütünün, hiyerarşik yapısı içerisinde faaliyet gösteren örgüt üyelerine verdikleri talimatlar doğrultusunda; Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde yönetici olarak görev yapan Emniyet personelinden hedef konumuna getirdikleri üst düzey yöneticiler hakkında kolluk ve yargısal mekanizmalardan aldıkları güçle başta önleyici olmak üzere teknik takip çalışması yaparak suç uydurmak suretiyle delil ürettikleri, gerçekdışı delil ve yalan beyanlarla hedef konumuna getirdikleri üst düzey yöneticiler hakkında adli ve idari soruşturma başlatarak, adli yönden hürriyetlerinden mahrum ettikleri, idari yönden ise meslekten ihraç veya disiplin cezaları uygulayarak diğer Emniyet mensuplarına örnek teşkil etmek üzere sindirdikleri görülmektedir.

Örgüt hiyerarşisinin işleyebilmesi ve varlığını devam ettirebilmesi için yöneticiler tarafından üyelere silsile yoluyla emir ve talimat verilmek suretiyle hizmet yüklenmiş, örgüt mensuplarının üstlendikleri görevleri ifa etmeleri neticesinde de suç örgütünün işlerliğinin sağlanarak örgüt yapısı içerisinde güçlü bir birlikteliğin oluşmasına neden olunmuştur.”

KRİTİK MAKAMLARDA HALA CEMAATÇİLER VAR

Aydınlık’a bilgi veren Emniyet kaynakları, F tipi örgüt hala etkili görevlerde olduğu için teşkilat içindeki cemaatçi yapılanmanın tasfiyesi için somut adım atılamadığını vurguladılar. İddiaya göre, Emniyet içindeki cemaatçilerin belirlenmesi için yapılan çalışmaların başında yine F tipi polisler bulunuyor. Bu kişiler üst makamlara sundukları raporlarda yanlış bilgi vererek cemaatçileri koruyor. Yine iddiaya göre, şimdiye kadar görev yeri değiştirilen polislerden sadece yüzde 30’u cemaatçi.

ulusalkanal.com.tr

# polis # ramazan akyürek # f-tipi