Merkez Bankası ve Albayrak'tan kritik açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Enflasyondaki artışın normal ve geçici olduğunu savunan Albayrak, gerekli tedbirlerin alınacağını söyledi. Bir açıklama da Merkez Bankası'ndan geldi, enflasyon rakamlarının önemli risklere işaret ettiği vurgulandı.

Ağustos ayı enflasyonu ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak açıklama yaptı. Albayrak'a göre enflasyondaki artış normal.

Artışın geçici olduğunu söyleyen Albayrak, enflasyon rakamlarında gelinen seviyenin ekonomide topyekün mücadele gerektirdiğini söyledi.

Maliyet şokları sonrası kısa vadede geçici artış normal. Enflasyon görünümünü etkileyen bütün parametreler değerlendirilerek para politikası çerçevesinde gereken tedbirlerin alınacağından eminiz. Özetle, para politikası fiyat istikrarı hedefi çerçevesinde şekillenmeye devam edecektir.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Fiyat istikrarı açısından zorluk ve risklerin farkındayız" dedi.

Albayrak, IMF'ye başvurma planı olmadığını belirterek, yabancı yatırımcı çekmeye odaklandıklarını vurguladı.

ABD'deki Halkbank davasıyla ilgili de konuşan Hazine ve Maliye Bakanı, "herhangi bir ceza beklemiyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarıyla ilgili bir açıklama da Merkez Bankası'ndan geldi.

Açıklamada Albayrak'ın aksine risklere dikkat çekildi, "Son dönemde enflasyon görünümüne ilişkin gelişmeler fiyat istikrarı açısından önemli risklere işaret etmektedir" denildi.

Eylül ayı Para Politikası Kurulu toplantısında parasal duruşun yeniden şekillendirileceğini ifade eden Merkez Bankası, fiyat istikrarını desteklemek amacıyla gerekli tepkilerin verileceğini belirtti.

Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu toplantısı 13 Eylül Perşembe günü yapılacak.

ulusal.com.tr

# açıklama # Merkez Bankası