Yargıtay'dan kritik karar!

Yargıtay Ceza Kurulu, tartışılacak bir karara imza attı. Karara göre, hakkında dinleme kararı olmadığı hâlde başka bir yasal dinlemeye takılan kişilerin de mahkûm edilmesinin önünü açıldı. Kararın gerekçesi ise 'toplum yararı'...

Yargıtay'dan kritik karar!

Telefonunuz yasal olarak dinlenmese de, telefonu dinlenen bir başka kişiyle yaptığınız görüşme delil olabilecek!

Bu karar Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nda alındı.

Genel Kurul, hakkında yasal dinleme kararı olmayan bir kişinin, bir başkasıyla yaptığı görüşme sırasında suça karıştığı tespit edilirse, mahkûm edilebileceğine hükmetti.

Yargıtay Ceza Kurulu'nun tartışmalara neden olan kararı, İstanbul Başsavcılığının bir uyuşturucu çetesiyle ilgili yürüttüğü soruşturmaya dayanıyor. Telefonu dinlenen abisiyle konuşurken dinlemeye takılan bir sanık tutuklanarak 75 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın temyiz başvurusu üzerine Yargıtay 10'ncu dairesi kararın bozulmasına hükmetti.

Yargıtay Başsavcısı, 10'ncu dairenin bozma kararına 'toplum yararı' gerekçesiyle itiraz etti. Yargıtay Ceza Genel Kurulu da, Başsavcılığın itirazını oy çokluğuyla kabul etti. Böylece, hakkında dinleme kararı olmadığı hâlde başka yasal dinlemeye takılan kişilerin de mahkûm edilmesinin önü açılmış oldu.

Yargıtay daha önce de "Dinleme kararı hangi konuda verilmişse mahkûmiyetin sadece o suçlardan verileceğine" ilişkin kararı bozmuştu.

ulusalkanal.com.tr

# telefon # yargıtay # dinleme # yasal