Taksim'e çıkış yok!

DİSK, KESK ve TMMOB'un çağrı yaptığı Taksim Meydanı'na giriş mümkün olmadı. Toplanma yerleri olan Şişli'deki DİSK Genel Merkezi ve Beşiktaş Meydanı'nda toplanmalara bile izin verilmedi. Polisin müdahalesi sert oldu. Gruplar müdahaleye, havayi fişek ve taş atarak yanıt verdi.

İstanbul'da DİSK, KESK ve TMMOB'un çağrı yaptığı Taksim'e kimse ulaşamadı. Toplanma noktaları olan Şişli ve Beşiktaş'ta ise sert polis müdahaleleri yaşandı.

İstanbul'daki ilk müdahale Okmeydanı'nda başladı. Polis toplanan gruplara müdahale etti, gruplar havayi fişeklerle yanıt verdi.

Hedef, DİSK Genel Merkezi'nin önüydü. Metrobüsler çalışmadı, metrobüs yolunda ilerleyenlere de polis müdahale etti.. Ortaya bu manzara çıktı.

Polis, Şişli'de toplanmaya bile izin vermedi. Önlemler sıkıydı. Sadece polis değil, Şişli Camisi imamı da ilginç önleme başvurdu.

Önlemler bu kadar sıkı olunca DİSK'in önü neredeyse boş kaldı. Toplanan grupta HDP Eş Genel Başkanları Sabahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da vardı. Bir süre halay çekildi, ardından Taksim'e yürümek istendi. Ancak polis izin vermedi.

Gelenler polis müdahalesinin hedefi oldu. DİSK binası önündeki kalabalık da polise, havai fişek ve taşlarla karşılık verdi. Tartışma bir süre böyle devam etti. Ancak sonuç alınamadı. Grup erken dağıldı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününün İstanbul'daki bir başka toplanma adresi ise İstanbul Beşiktaş oldu.

Sabah saatlerinde Beşiktaş Meydanı'nda toplanan yurttaşlara polis müdahale etti. Bazı eylemciler de polise havai fişek ile karşılık verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal müdahale sırasında darp edildi.

Polisin yaptığı gözaltı sayısı 160'ı buldu. 40 yurttaşın da eylemlerde yaralandığı bilgisine ulaşıldı.

DİSK ve KESK'in Ankara'daki adresi ise Sıhhiye Meydanı'ydı. Öğle saatlerinde Sıhhiye'de toplanan kalabalıktan bir gup Kızılay'a yürümek isteyince polis müdahalesiyle karşılaştı.

ulusalkanal.com.tr

# chp # polis # kesk # disk