İyi Parti'de Akşener tepkilere rağmen ''Koray Aydın'' dedi

Kurultay sonrası iç çekişmelerle boğuşan İyi Parti'nin Başkanlık Divanı belirlendi. Divanda 7 yeni isim yer aldı. En tartışmalı isim ise Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın oldu. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kurultayda "Oy verilmeyecekler" listesi dağıttığı belirtilen Aydın'ın görev alınması taleplerine kulak tıkadı. Akşener'in bu tavrı da tepki topladı. Ulusal Kanal’a konuşan İsmail Koncuk, liste dağıtarak ahlaksız bir tavır sergileyenlere bedel ödetilmediğini söyledi.

İyi Parti'de Akşener tepkilere rağmen ''Koray Aydın'' dedi

Kurultay tartışmalı bitti, parti ikiye bölündü, Koray Aydın’a görev verilmemesi istendi. Talepleri görmezden gelerek Aydın'a görev veren Akşener’e tepki büyük.

İyi Parti’de kurultayın ardından yaşanan tartışmalar Genel Başkan Meral Akşener’in A Takımının açıklanmasıyla yeniden hız kazandı. Kurultayda oy verilmeyecekler listesi dağıttığı iddia edilen Teşkilat Başkanı Koray Aydın da tepkilerin odağındaki diğer isim.

A Takımını belirleyen Akşener'in Başkanlık Divanı Genel Başkan ve Genel Sekreter hariç 18 kişiden oluştu. Uğur Poyraz yeniden genel sekreterliğe seçildi. Doğa ve Çevre Politikaları, Ortadoğu Politikaları, Eğitim Politikaları ile Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler başkanlıkları da divana yeni eklenen genel başkanlığı koltukları oldu.

Ekonomi Profesörü Ümit Özlale, hukukçu Bahadır Erdem, Burak Akburak, Arzu Önşen, Ünzile Yüksel ve Mehmet Tolga Akalın divana yeni giren isimler. MHP’den ihraç edildikten sonra İyi Parti’ye katılan Erhan Usta da Ekonomi Politikaları Başkanı olarak görevlendirildi.

Parti için muhalefetin “görev verilmesin” talebine rağmen Koray Aydın Başkanlık Divanı’ndaki yerini korudu. Tepkilere kulak tıkayan Genel Başkan Akşener, Koray Aydın’ı yeniden teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görevlendirdi.

Koray Aydın'ın yeniden görev almamasını isteyen 15 milletvekili taleplerinin karşılanmaması durumunda partiden istifa seçeneğini masada tutuyordu. Gözler, Aydın'ın görev almasıyla birlikte parti içi muhalefetten gelecek tepkilere çevrildi. Edinilen bilgilere göre, parti içi muhalefet önümüzdeki günlerde bir araya gelerek yeni yol haritasını belirleyecek.

Aydın'a bayrak açan isimlerden biri olan İyi Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk son gelişmeleri Ulusal Kanal'a değerlendirdi.

Koncuk istifa iddialarına “yaşayıp göreceğiz” yanıtını verdi. Taleplere olumlu yanıt vermeyen Akşener’i eleştiren Koncuk, partinin fabrika ayarlarına dönmesi gerektiğini belirtti.

HABER: SEDA AKYÜZ

ulusal.com.tr

# İyi Parti # meral akşener # ismail koncuk # Koray Aydın