Erdoğan şikayetçi, Davutoğlu mağdur

TÜBİTAK ve TİB'deki 28 kişi hakkında yürütülen soruşturmada iddianame tamamlanarak mahkemeye gönderildi. Erdoğan'ın şikayetçi olarak yer aldığı iddianamede Başbakan Davutoğlu, Necdet Özel ve Hakan Fidan da mağdur olarak yer aldı.

Erdoğan şikayetçi, Davutoğlu mağdur

TİB ve TÜBİTAK'ta, kriptolu telefonların dinlendiği iddialarıyla ilgili soruşturmanın iddianamesi tamamlanarak mahkemeye gönderildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede 28 kişi siyasi casusluk ve darbeye teşebbüsler suçlandı.

İddianamede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, eski bakanlar Sadullah Ergin ve Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin şikayetçi olarak gösterildi.

İddianemede; Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, eski ve yeni bakanlar, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, MİT Müsteşarlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü "mağdur" olarak yer aldı.

Şüpheliler arasında; Eski TİB Başkan Vekili Osman Nihat Şen, eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz ve eski TİB Bilgi Sistemleri Daire Başkanı İlhan Elieyioğlu'da bulunuyor.

Kriptolu telefonların İMEİ numarası olmadan dinlenemeyeceği vurgulanan iddianamede, bazı TÜBİTAK görevlilerinin şifreleme anahtarlarını TİB'deki f tipi üyelere aktardığı belirtildi.

Dinleme kayıtların montajlanarak F tipinin yararına kullanıldığı iddia edildi. İddianamede şüphelilere "silahlı terör örgütüne üye olmak, devletin gizli kalması gereken bilgilerini casusluk amacıyla temin etmek, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" gibi suçlamalar yöneltildi.

ulusalkanal.com.tr

# hakan fidan # erdoğan # tib # MİT # Davutoğlu # tübitak