3600 ek gösterge çıkıyor! İşte maaşlara yansıyacağı tarih

MHP Milletvekili Arzu Erdem, yaklaşık 3 yıldır çalışmalarını sürdürdüklerini belirttiği 3600 ek gösterge ile ilgili olumlu sonuç alındığını duyurdu. Erdem, AKP Grup Başkanı Naci Bostancı'nın 3600 ek göstergenin çıkacağını ve maaşlara nisan ile mayıs ayında yansıyacağını belirttiğini aktardı

3600 ek gösterge çıkıyor! İşte maaşlara yansıyacağı tarih

MHP Milletvekili Arzu Erdem, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları belirtti:

"Yaklaşık üç yıldır çalışmalarımızı sürdürdüğümüz 3600 ek gösterge ile ilgili olumlu sonuç alınmıştır. Ak Parti Grup Başkanı Sn.Naci Bostancı Beyefendi @nacibostanci 3600 ek göstergenin çıkacağı ve maaşlara Nisan-Mayıs ayında yansıyacağı müjdesini vermiştir. Teşekkür ederiz.‬"

Verilen dilekçede ise şunları yer aldı:

"Ülkemizin dört bir yanında Aziz Türk Milletinin birlik, bütünlük ve düzenini sağlamak, canını ve malını korumak uğruna canı pahasına mücadele veren Türk Polis Teşkilatımızın, yaptıkları elbette paha biçilemez. Ancak her birisi vatan millet aşkıyla görev yapan kahraman polislerimizin içerisinde bulundukları zor şartlarının bir nebze de olsa iyileştirilmesi adına maaşlarına bir düzenleme yapılması gerekmektedir. Şu anda çalışan emniyet mensuplarımızın maaşları çeşitli tazminatlarla desteklenmektedir ve emekli olunca bu tazminatlar kesilmektedir.

Polislerimizin omuzlarımızdaki yükü biraz olsun azaltabilmek için emekliliklerinden yarı yarıya düşen ve düşük ek göstergeler nedeniyle oldukça azalan maaşlarına bir düzenleme yapılmalıdır. Ek göstergelerindeki farklılıktan dolayı eğitim-öğretim durumları aynı ve aynı işi yapan iki kurum personeli arasında emekli olduklarında, ikramiye ve maaş yönünden farklılıklar oluşmaktadır.

İçişleri Bakanlığına bağlı Jandarma Genel Komutanlığı personelinin 926 sayılı yasadaki emekliliğe esas ek gösterge 3600 iken, Emniyet Teşkilatına bağlı personeli emekliliğe esas ek göstergesi 2200'dür. Bu durum Anayasa'nın eşitlik ilkesiyle bağdaşmamakta ve mağduriyetlere sebep olmaktadır.

Söz konusu kanun teklifiyle, vatanımızı, milletimizi ve canımızı emanet ettiğimiz Emniyet Teşkilatımızın ek göstergesinin 3600 olması ve mağduriyetlerinin giderilmesi hedeflenmektedir."

# mhp # AKP # 3600 ek gösterge # naci bostancı # arzu erdem