TEOG, YGS ve LYS’de tercih maratonu başladı

Uzun bir sınav maratonundan sonra şimdi de TEOG, YGS ve LYS’de tercih heyecanı başladı. Temel Eğitimden Ortaöğretime geçiş tercihleri bugünden itibaren 16 Temmuz’a kadar yapılabilecek. YGS ve LYS’ye giren üniversite adayları için ise son tercih günü 14 Temmuz.

TEOG, YGS ve LYS’de tercih maratonu başladı

TEOG, YGS ve LYS’de tercih maratonu başladı.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavına giren öğrenciler tercihlerini 16 Temmuz’a kadar yapabilecek. Öğrenciler 25 okul tercih edebilecek.

Tercihler herhangi bir ortaokul müdürlüğüne oynatılmak zorunda. Tercih değişikliği başvuruları da yine aynı okula yapılacak. Tercih işlemleri okul müdürlüğüne onaylatıldıktan sonra tamamlanmış olacak.

Bu yılın TEOG yerleştirmelerindeki en büyük değişiklik, özel okula kayıt yaptıran öğrencilere devlet liseleri için tercih hakkı tanınmaması. Bunun eşitlik ilkesine aykırı olduğunu söyleyen bazı aileler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup yazarak “Bu adaletsizliği düzeltin” dedi.

YGS ve LYS'ye giren üniversite adayları da tercihlerini 14 Temmuz'a kadar yapabilecek.

Tercihler, TC Kimlik numarası ve şifre ile ÖSYM’nin internet adresinden bireysel olarak yapılabilecek. Başvuru merkezlerinden tercih alınmayacak. Posta yoluyla gönderilen tercih listeleri de işleme konulmayacak.

Adaylar, 2015 tercih kılavuzuna göre tercih hakları bulunan tablolardan programları istek sırasına koyarak, tercih bildiriminde bulunacak.

ulusalkanal.com.tr

# teog # lys # ygs # Tercih