Burhan Kuzu'dan tepki çeken açıklama

AKP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu açık verdi. Başkanlık Sistemi gelince, MHP’nin kapanacağını ima etti. Referandumdan geçecek sistemin iki partili olacağını söyleyen Kuzu, bu partilerin de AKP ve CHP olacağını iddia etti. Kuzu’nun bu sözleri MHP’yi hareketlendirdi.

Burhan Kuzu'dan tepki çeken açıklama

AKP’nin gaflarıyla ünlü milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu’dan MHP’lileri çok kızdıran bir açıklama geldi.

Başkanlık Sistemi’ni hedefleyen Anayasa Değişikliği sonrası oluşacak yeni sistemi değerlendiren Kuzu, ‘Bundan sonra 2 parti olacak biri AKP biri CHP’ dedi.

Habertürk'te katıldığı Türkiye'nin Nabzı adlı programda konuşan Kuzu, Referandumdan geçecek sistemin iki partili olacağını belirtti.

Kuzu’nun açıklamaları, MHP’lilerin yoğun tepkisine maruz kalınca Kuzu, Twitter’dan açıklama yapmak zorunda kaldı. Kuzu, sözlerinin çarpıtıldığını ileri sürdü.

Kuzu’nun bu sözleri MHP kulislerini de hareketlendirdi. MHP’de Anayasa Değişikliğine aleni bir şekilde ‘hayır’ diyecek vekil sayısının 7’den 20’ye çıkabileceği konuşuluyor.

MHP’li milletvekillerinin önümüzdeki günlerde partililere niçin hayır diyeceklerini bir deklarasyonla açıklamaları bekleniyor.

O isimlerden biri de Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir. Teklife tepkisini sürdüren Koçdemir, getirilmek istenen sistemin meşruiyetinin olmadığını söyledi. Tavrını sonuna kadar sürdüreceğini kaydetti.

ulusalkanal.com.tr

# mhp # AKP # habertürk # burhan kuzu