81 ilde 20 Mart alarmı

Yurt genelinde terör alarmı verildi. İstihbarat raporlarına göre PKK, PYD, DHKP-C ve MLKP gibi terör örgütleri farklı tarihlerde eylem yapmaya hazırlanıyor. Talimatın Kandil'den geldiği hedefte kamu binaları ve karakolların olduğu belirtiliyor.

81 ilde 20 Mart alarmı

Terör örgütü PKK'nın güneydoğu'da başlatmak istediği ayaklanmalara karşı yürütülen terör operasyonlarında sona yaklaşılırken, 81 ilde yeni bir terör alarmı verildi.

İstihbarat raporlarına göre talimat Kandil'den geldi. Terör örgütü PKK ve Suriye uzantısı PYD/YPG ile işbirliği kararı alan DHKP-C, MLKP gibi terör örgütlerin, 11 Mart'tan itibaren harekete geçeceği belirtiliyor.

Emniyet güçlerinin peş peşe operasyonlar düzenlediği DHKP-C'nin başta büyükşehirler olmak üzere batı illerinde sansasyonel saldırılar planladığı belirtiliyor. Provokasyon sürecinde emniyet binaları ve bazı kamu kurumları ile birlikte infiale yol açacak sansasyonel eylemler planladı. Terör örgütlerinin planları arasında halkın kalabalık olduğu yerlerde canlı bomba eylemleri de var.

Kamuoyu dikkatinin batıya kaydırılması hedeflenen eylemler sırasında terör örgütü PKK'nın güneydoğu'daki il ve ilçelerde Kürt halkı ve güvenlik güçlerini hedef alacak saldırılar düzenleyeceği belirtiliyor.

Hakkâri ve Şırnak bölgesinde taktik sınır saldırıları ile başlayacak provokasyon süreciyle il ve ilçelerde kurtarılmış bölge hedefi amaçlanıyor.

İstihbarat ve Emniyet raporlarına göre terör örgütü 20 Mart'ta 11 bin PKK'lı ile Yüksekova'yı kurtarılmış bölge ilan etmeye kalkışacak. Suriye'den gelecek 8 bin PYD/YPG'li de yurt genelindeki güvenlik noktalarına saldırılar düzenleyecek.

Örgütün hedefindeki iller arasında PKK'ya silahlı eğitim kampları kuran Ermenistan'ın hedefindeki Ağrı, Van, Ardahan, Kars, Erzurum kırsalı, Bingöl ve Muş bulunuyor. İstanbul Gazi Mahallesi de ayaklanma girişimlerinin yaşanacağı yer olarak gösteriliyor.

Terör örgütlerin eylem planlarının deşifre edilmesinin ardından 81 ildeki tüm valilik ve emniyet birimleri alarma geçirildi.

ulusalkanal.com.tr

# pkk terör örgütü # alarmı # 20 Mart # 81 ilde