IŞİD’in saldırıları nasıl başladı, arkasında kim var?

IŞİD saldırıları nasıl başladı, saldırılar nereden yönetiliyor? Gazeteci Christoph Lehmann'a konuşan ve Lübnanlı milyarder Saad Hariri'ye yakın bir kaynak önemli bilgiler verdi. Saldırının Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği'nden yönetildiliğini belirten kaynak, saldırının taşlarının da geçen yıl İstanbul'da yapılan Atlantik Konseyi enerji zirvesinde döşendiğini belirtti.

IŞİD’in saldırıları nasıl başladı, arkasında kim var?

"IŞİD'in Irak saldırılarının arkasında AKP Hükümeti ile Amerika var, üstelik operasyon Ankara'daki Amerikan Büyükelçiliği'nden yönetiliyor". Bu önemli iddia NSNBC sitesi editörü gazeteci Crhistoph Lehmann'ın köşesinden.

Lehmann'a konuşan ve Lübnanlı milyarder Saad Hariri'ye yakın bir kaynak, operaysonun bizzat Amerika'nın Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone tarafından yönetildiğini, finansal kaynağın da Suudi Prensi Abdurrahman El Faysal olduğunu söyledi.

Habere göre, IŞİD saldırılarının taşları geçen yıl Kasım ayında İstanbul'da yapılan Atlantik Konseyi Enerji Zirvesi'nde döşendi. Zirveye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Petrol Bakanı Aşti Hawrami, Amerika Enerji Bakanı Ernest Moniz, Amerika Ulusal Güvenlik Danışmanı Brent Scowcroft gibi isimler katılmıştı.

2013'teki plan istenildiği gibi yürümedi. Irak Ordusu IŞİD'i geçen yaz yaptığı operasyonlarla geri püskürtmesi ve Suriye ordusunun Deyrezzor'dan IŞİD'i temizlemesi üzerine, plan 2014'e kaldı.

Bu arada Amerikan yönetimi, Maliki'ye Kürt Yönetiminin bağımsızlığını tanıması için baskı yaptı. AKP Hükümeti de, Barzani üzerinden Irak petrolünü sevketmeye başladı.

Washington'dan gelen açıklamalar da iddiaları doğrular yönde. ABD'li Cumhuriyetçi senatör Rand Paul, IŞİD'i Amerika'nın silahlandırdığını açıkladı.

ulusalkanal.com.tr