PKK çocuklara yöneldi

Açılım süreciyle birlikte kadrolarını yenileyen ve güçlendiren PKK, çocukları hedef seçti. Örgüt, dağ kadrosuna militan toplamak için çocuklara yöneldi. Bunun için de YDG-H adı verilen sözde gençlik yapılanmasının kullanıldığı belirlendi.

PKK çocuklara yöneldi

PKK, militan toplama çalışmalarında çocukları hedef aldı. Örgütün dağ kardosunun militan toplama çalışmalarını sürdürdüğünü tespit eden güvenlik birimleri, özellikle çocukların hedef alındığını belirledi.

Milliyet gazetesinin haberine göre, PKK açılım süreciyle birlikte dağ kadrosunu yenileme ve güçlendirme çalışması başlattı. Bunun için de özellikle çocuklar hedef seçildi.

Örgütün kadro yenileme çalışması güvenlik birimlerine gelen ihbarlara yansıdı.

Güvenlik birimlerine yansıyan olaylarda, PKK’nın sözde gençlik örgütlenmesi olan YDG-H'nin Bingöl, Malatya, Elazığ ve Tunceli bölge sorumlusunun bazı gençleri ajanlıkla suçladığı, gençlerin önce sorgulandığı sonra da dağa çıkmaları için zorlandıkları belirlendi.

Örgüt, çocukların ailelerini de sessiz kalmaları için tehdit etti.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 10 ila 15 civarında çocuğun Nisan ayında ortadan kaybolmasının da bu olaylarla bağlantılı olduğu belirtildi.

Daha önce de hem Emniyet ve Jandarma istihbaratının hem de S Bilişim Araştırma şirketinin hazırladığı raporda, açılım süreciyle birlikte PKK'ya 2 bin civarında yeni katılım olduğu ve örgütün silahlı unsurlarını iç bölgelere yönlendirdiği saptanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # aile # çocuk # ydg-h