NATO'daki skandalı ortaya çıkaran Ebru Binbaşıya terfi

Norveç'teki NATO tatbikatında Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düşman lider gibi gösterilmesi skandalını ortaya çıkaran Binbaşı Ebru Bozkurt terfi ettirildi. Bozkurt, görevine bundan sonra Deniz Kuvveleri Komutanlığı Genel Sekreterliği'nde devam edecek.

Norveç'te NATO tatbikat sırasında düşman liderler simülasyonuna, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan yerleştirilmiş, sonrasında büyük bir skandal patlak vermişti.

İşte o skandalı ortaya çıkmasını sağlayan Binbaşı Ebru Bozkurt, terfi ettirildi.

Kocaeli’deki Cengiz Topel Deniz Hava Üssü Komutanlığını yürüten ve ilk kadın deniz hava komutanı olan Bozkurt, artık Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreterliği’nde görev alacak.

Gösterdiği titizlikten dolayı terfi aldığı ifade edilen Bozkurt, görevine bundan sonra karargah'ta devam edecek.

Skandalın devlet zirvesine iletilmesini sağlayan Ebru Bozkurt, FETÖ mağdurlarından. FETÖ’nün kumpas davalarından İstanbul Casusluk Davası’nda yargılanıp, 5 yıl hapis cezasına çarptırılan Binbaşı, bu sürede Almanya'da yaşamak zorunda kalmıştı.

Kumpas ortaya çıktıktan sonra görevine geri dönen Bozkurt, CASA uçaklarında Türkiye’nin ilk Taktik Koordinasyon subayı olarak da yeraldı.

ulusal.com.tr

# nato