''Ölüm Meleği'' Erdoğan ile yemek yiyecek

Amerikalı sinema oyuncusu ve Birleşmiş Milletler Özel Elçisi Angeline Jolie, mültecileri ziyaret etmek için Mardin'e gitti. Jolie, Suriye ve Iraklı sığınmacıların kaldığı kampları gezdikten sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile iftar yemeğine katılacak. Daha öncede Hatay'da sığınmacıları ziyaret eden Jolie, Suriyeye müdahale çağrısı yapmıştı.

''Ölüm Meleği'' Erdoğan ile yemek yiyecek

Birleşmiş Milletler Özel Elçisi Angeline Jolie, milletvekillerin bile giremediği mülteci kampları için yeniden Türkiye'ye geldi.

Dün akşam saatlerinde özel uçakla gelen Amerikalı oyuncuyu Vali Yardımcısı karşıladı. Havaalanında sıkı güvenlik önlemleri alınırken gazetecilerin görüntü almasına da izin verilmedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres'in 20 Haziran Mülteciler Günü nedeniyle yapacağı ziyaretde Jolie de eşlik edecek. İftar yemeğinden önce Angelina Jolie ve Antonio Guterres, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yarım saat görüşme yaptı.

Jolie, 2012 yılında gazetecilerle milletvekillerinin kabul edilmediği Suriyeli “mülteci” kamplarını iki kez ziyaret etmek için Hatay'a gitmişti. İkinci ziyaretinde Hatay'ın Altınözü kampını ziyaret eden Jolie, AKP’ye övgüler düzerek Suriye’ye müdahale çağrısında bulunmuştu.

Ölüm meleği olarak anılan Jolie'nin ziyaret ettiği ülkeler arasında Irak, Somali ve Libya da bulunuyor. Jolie’nin Libya ziyaretinden bir süre sonra ABD ülkeye müdahale etmişti.

ulusalkanal.com.tr

# mardin # angelina jolie # ölüm meleği