Toplu sözleşme tamamlandı: Kamu çalışanları memnun değil

Kamu çalışanları 6. dönem toplu iş sözleşmesinden memnun değil. Emekçiler 3600 ek gösterge ve bayram ikramiyesinin tüm kamu çalışanlarının faydalanmasını istiyor. Ankara’da bir araya gelen 192 sendika, taleplerini sıraladı.

Toplu sözleşme tamamlandı: Kamu çalışanları memnun değil

Kamu çalışanları 6. dönem toplu iş sözleşmesinden memnun değil.

Emekçiler 3600 ek gösterge ve bayram ikramiyesinin tüm kamu çalışanlarının faydalanmasını istiyor. Ankara’da bir araya gelen 192 sendika, taleplerini sıraladı.

192 sendikadan temsilcinin bulunduğu Kamu Sendikaları Platformu üyeleri başkentte bir araya geldi. Kamu çalışanları 6’ncı dönem toplu sözleşmenin beklentilerini karşılamadığını ifade etti.

Ümit Demirel, bu sözleşmenin fiyasko olduğunu söyledi:

- 23 Ağustos 2021 Pazartesi günü 2022 ve 2023 yıllarına ait zam oranları açıklanmıştır.

- 3600 ek göstergenin tüm kamu çalışanlarına verilmesi, kurban ve ramazan aylarında kamu çalışanlarına da bayram ikramiyesi verilmesi gibi on yıllarca bekleyen sorunlarının 1 tanesinin dahi çözülemediği bu toplu sözleşme fiyaskodur

- Bakanlığınızın onayı ile kuruluşunu gerçekleştirmiş sendikaların birden fazla olması çoğulcu demokrasinin gereği olduğu gibi hizmet kalitesinin artırılması için elzem değil midir?

Resul Partici, ek göstergenin tüm engellilere gelmesi gerektiğini söyledi.

Tülin Yanmaz Özgen, hukuka başvuracaklarını belirtti:

- Bu toplu sözleşme maddesinin geri çekilmesi için başta hukuk olmak üzere her türlü yola başvuracağımızın bilinmesini isteriz.

Kamu çalışanları, toplu sözleşmede yer alan yüzde 1 oranında örgütlülük şartına da tepki gösterdi. Zira yüzde 1'in altında üyesi olan sendikalar bayram ikramiyesinden faydalanamayacak.

# ankara # ikramiye # Kamu # demokrasi # işçi # engelli # sendika # kamu çalışanı # emekçi # toplu sözleşme