Mavi Vatan tatbikatında deniz piyadeleri çıkarma yaptı

Anavatanı çevreleyen üç denizde aynı anda yapılan "Mavi Vatan-2019 Tatbikatı" tüm hızıyla sürüyor. Tatbikat kapsamında amfibi harekatı düzenlendi. Senaryo gereği deniz piyade birlikleri düşman kontrolündeki adaya çıkarma yaptı. SAT, SAS ve Amfibi Hücum timleri nefes kesti. İlk kez milli unsurlar insansız hava aracı bayraktar ile TCG Bayraktar gemisi buluştu. Savaş uçakları ve helikopterlerin de katıldığı tatbikatta, deniz kuvvetleri Ege Denizinde gövde gösterisi yaptı. İşte Mavi Vatan'daki dev tatbikatın ayrıntıları...

Mavi Vatan Tatbikatı, İzmir Körfezi’nde bulunan Hekimli Adası’na yapılan Amfibi Harekâtı ile devam etti. Jenerik senaryo gereği düşman unsurlarındaki ada, çıkarma harekâtıyla ele geçirildi.

Amfibi Harekâtı’nda ilk olarak, dünyanın en büyük tank çıkarma gemisi unvanına sahip yüzde 72’si milli olan TCG Bayraktar’a yükleme ve bindirme yapıldı. Deniz Piyadeleri çıkarma öncesi ant içti.

Önce mayın avlama gemisindeki Hafif Otonom Sualtı Cihazıyla düşman mayınları tespit edildi.

Jenerik senaryodaki düşman unsurlarının kontrolündeki adaya SATkomandoları sızdı ve plajda keşif yaptı. Ardından SAS’lar düşman mayınlarını tespit etti ve patlattı.

İnsansız Hava Aracı Bayraktar ile dünyanın en büyük tank çıkarma gemisi TCG Bayraktar ilk kez buluştu. İHA, amfibi harekâtı sırasında savaş harekat merkezine sürekli istihbarat sağladı. Senaryo gereği İHA’nın lazer işaretleme yaptığı hedefler F16 savaş uçakları imha etti.

FOTO GALERİYE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Ve Deniz Piyadeleri namı diğer amfibi hücum timleri, Mehter Marşı ile çıkarmaya başladı.

Amfibi harekâtı safhasında hava indirme harekâtında yapıldı. Kara Kuvvetleri’ne bağlı iki Genel Maksat Helikopteri Bayraktar’a indi ve Deniz Piyadelerini düşman kontrolündeki adaya götürdü. İki Atak helikopteri de hava indirme harekâtında koruma görevi icra etti.

Mavi Vatan tatbikatının amfibi harekâtı safhasına çıkarmaya katılan 17 gemi yerli olma özelliğiyle de öne çıktı. Amfibi harekatın sonunda tatbikata katılan bütün birlikler hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABER: UFUK AKKAYA

KAMERA: ÖZGÜR DOĞU SAYMAZ

ulusal.com.tr

# Mavi Vatan # komando # sat # SAS