AKP’nin Meclis Başkanı adayı kim olacak?

İsmail Kahraman’ın görev süresinin 22 Kasım 2017’de sona ermesi nedeniyle yapılacak Meclis Başkanlığı seçimi için başvurular bugün başladı. CHP, Zekeriya Temizel’i aday gösterdi. MHP'nin adayı Celal Adan oldu. AKP’nin adayının ise henüz netleşmedi.

AKP’nin Meclis Başkanı adayı kim olacak?

İsmail Kahraman’ın iki yıllık görev sürenin dolmasının ardından dikkatler Meclis Başkanlığı seçimlerine çevrildi.

MHP'nin adayı ise Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan oldu. CHP, İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel’i; PKK’nın uzantısı HDP ise hâlâ cezaevinde bulunan Hakkari Milletvekili Selma Irmak’ı aday gösterecek.

Aday muammasının sürdüğü AKP’de ise merakla beklenen ismin bugün AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da grup başkanvekilleriyle yapacağı görüşmede netleşmesi bekleniyor.

Kulislerde, Kahraman'ın yeniden adaylık istediği ancak Erdoğan'ın sıcak bakmadığı iddia ediliyor.

Kulislerde; Bekir Bozdağ, Hayati Yazıcı ve Ayşe Nur Bahçekapılının isimleri konuşuluyor. Kendisine bakanlık verilmeyince tepki gösteren İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu'nun da adaylık konusunda ısrarcı olduğu belirtiliyor.

Başvuru süresi 16 Kasım Perşembe gece yarısı sonra erecek. Milletvekilleri yeni başkan için 20 Kasım'da sandık başına gidecek.

Yeni başkan için 4 turlu seçim yapılacak. Bu kapsamda; İlk iki oylamada üye tamsayısının üçte ikisi yani 367, üçüncü oylamada ise üye tamsayısının salt çoğunluğu 276 aranacak. Bu turda da seçim olmazsa en çok oyu alan iki isim için 4'üncü oylama yapılacak. Burada en çok oyu alan kişi başkan seçilmiş olacak.

ulusal.com.tr

# chp # mhp # hdp # AKP # meclis # ismail kahraman # Celal Adan # zekeriya temizel