Dershane kavgası büyüyor

AKP-Cemaat arasında kavgaya neden olan dershane tartışmaları Samsun'da gerginliğe neden oldu. Dershanelerin dönüşüm süreci ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği toplantıya katılan dershane temsilcileri, salonu terk etti. Bakanlık yetkilileri salonda yalnız kaldı.

AKP-Cemaat arasında kavgaya neden olan dershanelerin kapatılması konusu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Samsun’da düzenlediği dönüşüm toplantısında da gerginliğe neden oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı, Samsun Kız Teknik Olgunlaşma Enstitüsü'nün toplantı salonunda, Özel Dershaneler ve Özel Etüt Eğitim Merkezleri ile İstişare Toplantısı düzenledi.

Toplantıya, 18 ilden dershane temsilcileri katıldı. Toplantıya katılanlara dershanelerle ilgili anketler verildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz, toplantının dönüşüm süreciyle ilgili öneri görüşmesi olduğunu söyleyince, salondan tepki sesleri yükseldi.

Tepkiler üzerine Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz, gazetecileri dışarı çıkarmak istedi. Ancak dershane temsilcileri görüşmelerin basına açık devam etmesini isteyince gerginlik yeniden tırmandı.

Toplantının dönüşüm önerisi çerçevesinde yapılmasına tepki gösteren dershane temsilcileri, yuhlamalar eşliğinde salonu terk etti. Bakanlık yetkilileri de boş salonda kaldı.

ulusalkanal.com.tr

# kavga # samsun # milli eğitim bakanlığı # dershane