İki eski general Avni Angun ile Ersin Yıldırım için tutuklama kararı

Malatya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti'nin de bulunduğu sanıkların yargılanmasına devam edildi. Duruşmada daha önce tahliye edilen eski 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun ile tutuksuz sanık eski 2. Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Ersin Yıldırım’ın tutuklanmasına karar verildi.

İki eski general Avni Angun ile Ersin Yıldırım için tutuklama kararı

Malatya'da, 15 Temmuz FETÖ'cü darbe kalkışması ile ilgili 26'sı tutuklu 76 sanığın yargılandığı davada, 2 eski general hakkında tutuklamakararı çıkarıldı.

1. Ağır Ceza Mahkemesince Yakınca Spor Salonunda görülen 13'üncü duruşmada, darbe girişimi sırasında 7. Ana Jet Üs Komutanlığında görev yapan tutuksuz sanıkların savunmaları alındı.

Duruşma savcısı ise bir önceki duruşmada adli kontrol şartıyla tahliye edilen dönemin 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun'un tutuklanmasını talep etti.

Savcı ayrıca tutuksuz yargılanan dönemin 2. Ordu Komutanlığı Harekât Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Ersin Yıldırım'ın da, cep telefonunda ByLock olduğu için tutuklanmasını istedi.

Mahkeme başkanı verdiği ara kararda, 2 eski generalin de tutuklanmasına eski 2. Ordu komutanı orgeneral Âdem Huduti ile diğer 26 sanığın tutukluluk halinin de devamına karar verdi.

Âdem Huduti'nin bir numaralı şüpheli olarak yer aldığı 165 sayfalık iddianamede zanlıların üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve on beşer yıl hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

ulusalkanal.com.tr

# fetö # tutuklama # karar # general # ersin yıldırım # Avni Angun