Beşiktaş yeni sezondan umutlu

Loca ve VIP koltuklara talep yetişmiyor.

Beşiktaş yeni sezondan umutlu

Loca ve VIP koltuklara talep yetişmiyor.

Beşiktaş Yönetimi dün sona eren kombine satışlarından genel anlamda memnun kaldı.

Yapımı devam eden Vodafone Arena için en büyük kaynak konumunda olan kombine satışlarında 13 bin rakamını yakalayan siyah beyazlılar loca ve VIP koltuk satışlarında ise taleplere yetişemiyor.

42.903 kapasiteli stadın henüz açılmadan bu rakamlara ulaşılması da yönetim tarafından memnuniyetle karşılandı.

Stadın çatısının bitmesi ve genel görünümünün tamamen ortaya çıkmasıyla rakamların çok daha yukarılara çıkacağını düşünen yönetim yeni sezonda tıklım tıklım tribünlere oynayacağının hesabını yapıyor.

Loca ve VIP koltuklara talep fazla

Siyah beyazlıları en çok sevindiren olay ise loca ve vip biletlere belirtilen sayının üstünde talep gelmiş olması. Locaların bittiğini ve hala talep olduğunu belirten yönetim "loca satışlarında eksiye düştük, hala localara talep var ama sayımız belli bunun üstüne çıkmamız mümkün değil. Tüm taraftarımıza teşekkür ediyoruz. Yeni sezonla birlikte kombinelerin de biteceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Yeni stada yıldız transferi şart

Beşiktaş Yönetimi'nde kombine satışları ile ilgili konuşulan bir diğer konu da yıldız futbolcuların satışları daha da patlatacağı şeklinde.

Yeni statta en az 30 bin kombine satmayı hedefleyen yönetim ise bu rakama, kazanılacak şampiyonluğun yanı sıra transfer edilecek yıldız futbolcular ile kolayca ulaşabileceğini düşünüyor.

Quaresma'nın oynadığı sezon 16 bin kombine satılmıştı

Bu konuda yönetimin önündeki en büyük parametre ise Guti, Quresma, Simao, Almeida gibi yıldızların alındığı 2010-2011 sezonu. O sezon 28 bin kişilik statta16 bin rakamı ile kombinelerde patlama yaşayan Beşiktaş sonraki sezonlarda bu rakam hiç ulaşamamıştı.

Ne olursa olsun taraftarı stada çekmek için takımda büyük yıldızların olması gerektiğini düşünen yöneticiler daha önceki yıllarda stada en çok seyircinin yine Sergen, İlhan Mansız, Guinti, Zago gibi yıldızların olduğu 2003 şampiyonluğunda ulaşıldığını da örnek alıyor.

Bu sebeple yeni stada mutlaka Dünya yıldızı bir transfer yapmayı da planlayan yönetim bu transferin çalışmalarını da büyük bir titizlikle sürdürüyor.

Ali DANAŞ/DHA

# beşiktaş # Sezon # umut # talep