AKP'den çok sert ABD açıklaması

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Aktay, "Türkiye halkı bu vesileyle demokrasiyi ne kadar fazla hak etmiş olduğunu ele güne göstermiş oldu." dedi.

AKP'den çok sert ABD açıklaması

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, "Anayasa değişikliği için belli bir mutabakat ve uzlaşma seviyesi yakalanmış ve bu hat üzerinden ciddi bir toplumsal diyalog içinde anayasa değişikliği için çalışmalar hızla devam etmektedir." dedi.

Aktay, parti genel merkezinde, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanlığına Donald Trump'ın seçildiğini hatırlatan Aktay, Trump'ın 20 Ocak'ta görevi devralacağını bildirdi. ABD'nin Suriye'de ve Irak'ta izlediği politikanın Türkiye'yi memnun etmediğini vurgulayan Aktay, Türkiye'nin bu konuda rahatsızlığını ifade ettiğini aktardı.

Aktay, şöyle devam etti:

"DEAŞ'la doğru dürüst mücadele ettiği de söylenemez ama DEAŞ'la mücadele adına PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan PYD'yi destekleme yoluna gitmektedir. PYD bir başka terör örgütüdür."

Bir terör örgütüyle başka bir terör örgütünü palazlandırıp, onu cesaretlendirerek, önünü açıp güçlendirerek yapılan mücadelenin hayırlı neticesinin olamayacağını söylediklerini belirten Aktay, bunu söylemeye de devam edeceklerine işaret etti.

# abd # türkiye # yasin aktay