Verimli topraklar ekonomiye kazandırılsın

"Türkiye'de tarım yapılabilecek tüm hazine arazileri üretime açılmalı." Açıklama, Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır'dan geldi. Çandır, çiftçilere 60 dönüme kadar hazine arazisinin kiralanmasını olumlu bulduklarını belirtti.

Verimli topraklar ekonomiye kazandırılsın

Türk tarımının geleceği açısından önem arz eden bu talep, Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır'dan geldi. Çandır, Ulusal Kanal'a hazineye ait tarım arazilerinin kullanıma açılmasını değerlendirdi.

Düzenleme ile çiftçilere 60 dönüme kadar hazine arazisini 10 yıl süreyle kiralama olanağı sağlandı. Tarım arazilerinin ilk yıl kira bedeli, taşınmazın rayiç bedelinin yüzde 1,5'u olarak belirlendi. Çiftçilere bu arazilerin bedelsiz verilmesi talepleri gündeme geldi.

2017'de tıbbi ve aromatik bitkiler ile süs bitkileri üretimi için hazine arazilerinin tahsisi ile ilgili kanun çıkmıştı. O dönemde ATB, üyeleri arasında bir anket yaptı. Çok önemli miktarda yatırım yapacak kişi, hazine arazisine ulaşamadı. O yatırımlar da yapılamadı. Başkan Çandır, Türkiye'de tüm tarım yapılabilecek alanların envanterinin çıkarılması gereğine dikkati çekti.

Başkan Çandır, salgın sürecinde gıdaya erişim ve tarımsal üretimin değerini tüm dünyanın daha iyi anladığını belirtti. Türkiye'nin ekonomik yapısının geliştirilmesinde tarımın baş aktör olabileceğini söyledi. Fırsatı değerlendirme önerisinde bulundu.

HABER: DEVRİM DÖNMEZ

ulusal.com.tr

# antalya # antalya ticaret borsası